Gustavo Rodríguez, vocació de cantant

El mataroní és un dels personatges del Musical de Grease

Cantar és per a en Gustavo la seva forma de vida. Ja de ben petit, el mataroní formà part de la coral Los Puericultores, on el director Lluís Carné fou l’encarregat d’ensenyar-li les tècniques del cant clàssic. Poc després, el mataroní començà a rebre classes de tècnica vocal a Barcelona durant dotze anys. Cinc anys de solfeig a l’Escola de Música Mataró i tres d’harmonia complementaren la seva formació com a cantant. Gràcies a la seva convicció per cantar, en Gustavo gravava el seu propi disc amb només 11 anys, Libertad, que degut a la bona acollida per part del públic, li va permetre gravar dos més en anys posteriors, Sol de España i Acaríciame. “Crec que van tenir èxit perquè no era música infantil, sobretot eren balades d’estil melòdic dirigides a gent gran” explica en Gustavo.La sort i la casualitat portaren al mataroní a presentar-se al càsting del Musical de Grease, aconseguint el paper d’un dels principals personatges de l’obra, Doody, amb una escena musical pròpia. Tot un nou món començava a obrir-se al jove cantant, un món del tot impensable i desconegut per a ell fins fa pocs mesos. “Mai m’havia plantejat arribar aquí, bàsicament perquè el que a mi m’agrada és cantar. Tot i així, m’agrada molt el que estic fent. De fet, si pogués m’encantaria poder combinar el cant amb els musicals” afirma en Gustavo.Gravar un disc és el màxim somni d’en Gustavo. A més de cantar, el mataroní també compon. Abans d’entrar al Musical, en Gustavo produí una maqueta, però degut a la feina actual va haver d’aparcar el projecte. El mataroní ja no és un infant i, a l’igual que ell, la seva música ha evolucionat. “La meva veu continua sent melòdica, però ara és un estil diferent, molt semblant al Rhythm and Blues” explica en Gustavo.

“Em sento molt afortunat”

Aconseguir entrar en el món de la música o en el del teatre no és gens fàcil. En moltes ocasions, estar en el lloc i en moment adequat és la clau per aconseguir-ho. “Arribar aquí és molt difícil, em considero un afortunat perquè el Musical de Grease m’ha permès conèixer un món totalment desconegut per mi” afirma en Gustavo. Tot i la gran satisfacció que suposa treballar al Musical, en Gustavo reconeix que és una feina molt dura, i és que, degut al seu gran èxit, l’obra és representada un total de vuit vegades setmanals. “És més dur del que em pensava, a part de cantar tres hores seguides, el que és més difícil és el fet de parlar. El meu personatge té una veu molt alta i comporta un gran esforç continuat al llarg de tota l’obra” explica el mataroní.

Apunts

Defineix-teLleial, extrovertit, molt insegur i maniàtic, amic dels meus amicsUn llibreEl Código Da VinciUna pel·lículaEl sexto sentido, em va impactar moltUn viatgeM’agradaria anar a un Ashram de l’Índia, són una espècie de recintes on van voluntaris a ajudar a la gent d’allàTipus de músicaLa música negra, sobretot el Rhythm and Blues. El cantant Eric Benet m’agrada moltUn somniM’agradaria omplir el Palau Sant Jordi cada mitja hora