Lidia Falcón, el moviment feminista

També és coneguda per a moltes persones com la Feminista

Amb només vint anys, separada i mare de dos fills, Lidia Falcón començava la seva formació professional. Llicenciada en Dret, Art Dramàtic, Periodisme i doctorada en filosofia, Lidia Falcón esdevingué des de molt jove una líder internacionalment reconeguda del feminisme. La situació de la dona i el reconeixement dels seus drets han sigut i són la causa principal a la que ha dedicat tota la seva vida, sobretot mitjançant la professió d’advocada, que en l’actualitat encara exerceix.Coneguda per a molts com la Feminista, Lidia Falcón impulsava l’any 1975, la creació del Partit Feminista d’Espanya, que degut a les condicions polítiques de l’època no va poder ser registrat fins el 1981. L’any 1979, l’advocada fundava la revista Poder y Libertad, mitjà que ofereix informació i teories relacionades amb el feminisme, i hereva de Vindicación Feminista, fundada per Lidia Falcón el 1976.

L’escriptura és un dels mitjans que la Feminista ha utilitzat per dur a terme la lluita i la reivindicació, per tal d’aconseguir la igualtat entre els dos sexes. Cartas a una idiota espanyola, traduït a diversos idiomes, és un dels trenta-sis llibres escrits per Lidia Falcón.

““El feminisme és un moviment d’alliberació”

“El moviment feminista viu moments d’apatia” afirma Lidia FalcónEl moviment feminista visqué el seu moment més àlgid al llarg dels anys setanta. Moltes dones se sumaren a aquest moviment de lluita i reivindicació, que demanava canvis en la situació de les dones d’arreu del món.  Però aquell moviment, que gràcies a l’esforç i la perseverança aconseguia grans resultats, ha minvat tant a les últimes dècades que pràcticament ha desaparegut. Per a Lidia Falcón “aquesta apatia del feminisme és degut a la implantació i consolidació de la democràcia. Les dones que als anys 70 estaven dins del feminisme ara formen part de partits polítics, d’altres  treballen a grans mitjans de comunicació, per exemple. Abans eren dones que lluitaven contra l’injust sistema, ara, amb una feina consolidada i segura, ja no els cal lluitar”.

Apunts

Defineix-teSóc una persona apassionada, tenaç, lleial i molt iracunda amb les injustíciesUn llibreEl Quixot, perquè és el símbol dels lluitadors de la igualtat i la injustíciaUna pel·lículaLa sal de la terra, dirigida per Herbert J. BibermanUn viatgeA Egipte, m’apassiona la seva cultura i la seva estèticaUna donaFlora Tristán perquè és una lluitadora de les dones i dels treballadors molt poc reconegudaUn somniAconseguir la igualtat de tots els éssers humans