Manel Dopico, una nova proposta musical

Amb només 12 anys el mataroní ja tocava el baix

Classes particulars i escoltar molta música van ser els mètodes que en Manel Dopico va fer servir per entendre i aprendre sobre la música. El mataroní, que sempre ha tingut molt clara la seva vocació com a músic, amb només 12 anys, tocava el baix i formava part del grup Freezing Fire. Un grup d’amics que tocaven Heavy Metal amb versions de Metal·lica i Megadeth. La informàtica és un camp que també atreia molt al jove artista i inclús va fer alguns estudis. Tot i això, tot el que el mataroní ha realitzat en el camp informàtic sempre ha estat relacionat amb la música. De fet, va col·laborar amb petites empreses informàtiques fent versions musicals de diversos videojocs com el Pang o el Puzzle Booble. “La informàtica m’agrada i és molt útil per a la vida quotidiana, però a nivell emocional no té comparació amb la música” afirma en Manel. El guitarrista Eugeni Moreno i el bateria Jonathan Argüelles són els dos músics que sempre han acompanyat en Manel a totes les propostes musicals rellevants en les que ha participat el jove artista. Lengua Secreta, Ciudad Límite o Traspàs són alguns dels grups dels que el mataroní n’ha format part, però sens dubte, les aportacions més importants van ser amb els grups catalans Inèdits i Junts, amb els quals van tenir l’oportunitat de ser teloners dels Pets. Les relacions amb el consolidat grup de rock català són tan bones que fins i tot el bateria dels Pets, Joan Reig, va fer un parell d’aportacions per a Junts com a cantant. Ara, Manel Dopico inicia una nova etapa de la seva carrera musical amb la presentació del seu nou disc en solitari Escaparnos de este mundo. Tot plegat, molts anys de dedicació amb un únic objectiu: gaudir de la música i fer les coses de la millor manera possible.

‘Per sobre de l’èxit l’objectiu és passar-s’ho bé’

Pop rock és el contingut de la nova proposta en solitari de l’artista mataroní, Escaparnos de este mundo, on per primera vegada ell n’és el cantant. Fer-se un lloc en el mercat de la música no és feina fàcil. De fet, el propi Manel afirma que la promoció del nou CD ha anat avançant molt a poc a poc i que les bones notícies arribaven amb compta gotes. El jove artista però, ha comptat sempre amb el suport de la seva banda. “Volia fer la meva música i les meves cançons però sempre amb ells” explica en Manel. I és que competir amb l’alta oferta musical actual i arribar a un públic amb gustos musicals majoritàriament molt clars i tancats al que ja coneixen, és una tasca que requereix molt d’esforç i dedicació.

Apunts

A “Quiero despertar”, el primer videoclib d’en Manel, van aparèixer algunes de les portades de discos clàssics dels Def Leppard, un dels grups més importants de la història del rock. Sorpresa d’en Manel quan, a més d’aparèixer a una notícia de la web dels britànics, va rebre un e-mail del seu cantant, Joe Elliott, animant-lo a seguir endavant amb la seva feina i donant-li el suport del grup. Dies després de la publicació de la notícia a la Xarxa, la pàgina web d’en Manel Dopico es va col·lapsar. 750.000 descàrregues del videoclip a tot el món a una web amb un domini petit van provocar el seu tancament durant un curt periode de temps. El mataroní, d’aquí a poc temps treurà al mercat el seu nou single “Mi mundo”. Aquest anirà acompanyat d’un DVD i tres temes inèdits, un dels quals serà una versió dels Def Leppard com a agraïment al seu suport.