Manish Jindal, aventurer i innovador

Ha creat Stylicist, una aplicació que ajuda a utilitzar tota la roba

  • Laia Mulà // Foto: Daniel Ferrer
  • Dijous, 09 Novembre 2017 00:00

Perfils 2017, perfils-Manish JindalEmprenedor, aventurer i ple d'idees, en Manish és d'origen indi però viu a Catalunya des de fa un parell d'anys. Quan va arribar a Barcelona es va enamorar de la cultura i la gent. Ara fa uns mesos que es va instal·lar a Mataró i des del primer moment va tenir moltes ganes de “conèixer millor la ciutat, la platja, les festes, la cultura catalana i tot el que l'envolta”.

En Manish ha detectat que la major diferencia entre la cultura índia i la catalana es troba en el progrés de la societat en termes d'educació de gènere perquè els homes i les dones “tenen molta llibertat”. Creu que la cultura índia progressa en aquest tema però afirma que encara “hi ha molt camí per recórrer”. “Aquesta igualtat de gènere i la llibertat que té cadascú aquí per complir els seus somnis i objectius és un dels elements que més m'agrada de Catalunya”, explica en Manish.

Abans de venir a Barcelona era consultor tecnològic però volia obrir la seva pròpia empresa perquè “l'economia d'un país està feta pels petits negocis”. Ara treballa en un nou projecte “relacionat amb el món de la moda, una aplicació que intenta donar ús a la roba que tenim a l'armari i no ens posem mai”. El negoci neix per tenir en compte el medi ambient i vol donar ús a la roba que no sabem com utilitzar.

Stylicist és el nom de l'assistent d'estil virtual gratuït que estarà operatiu a partir de la primera setmana de desembre. A partir de les fotos de la roba de l'armari, l'aplicació proposa combinacions adequades a cada usuari i dia. “El conjunt proposat encaixarà sempre amb l'esdeveniment al qual hagis d'anar: sigui una cita, a treballar o a una reunió de feina”, explica Manish. A més, quan a l'usuari no li agradi una combinació la pot descartar o canviar-ne alguna peça. Així la intel·ligència artificial d'Stylicist podrà presentar combinacions que “encaixin amb l'estil personal i la manera de ser de cada persona que és únic”.

“Conèixer millor la ciutat, la platja, les festes, la cultura catalana"

Un esperit aventurer
Es podria imaginar el seu futur en aquesta ciutat maresmenca perquè s'hi sent “com a casa” però la seva vessant més aventurera potser el porta a seguir coneixent noves ciutats. De molt jove va deixar la seva ciutat natal situada al nord de l'Índia, just davant de l'Himàlaia, anomenada Gendigar. Es va traslladar al sud del país, a Bangalore, i més tard va viure a Mumbai. Quan tenia 21 anys va marxar durant dos anys Londres i després va viure cinc anys a Nova York.

APUNTS
Defineix-te: Un somniador, apassionat i que creu en els homes.
Un llibre: La biografia de Che Guevara, la història d'algú que creu en una idea.
Un referent: El meu germà gran.
Un somni: Crear un impacte a la societat i el medi ambient amb els meus projectes.