Laura López, l'endemà de guanyar

Va venir per jugar amb el La Sirena CNM i ara que s'ha retirat ha decidit quedar-se a Mataró

  • Laia Mulà // Foto: Daniel Ferrer
  • Dijous, 19 Octubre 2017 09:16

Perfils 2017, perfils-Laura López

"Com amb les persones, agafo estima als llocs, i això és el que m'ha passat amb Mataró", explica Laura López, una madrilenya que viu a la capital del Maresme. Confessa que, com que Mataró és una ciutat molt més petita que Madrid, quan va arribar no li agradava pensar que quan sortís al carrer tothom la coneixeria. Ara, però, aquesta timidesa li ha passat i té clar que li agrada molt fer vida amb els mataronins.

La Laura participava de cursets de natació per a nens quan un monitor va detectar que era molt bona i la va animar a apuntar-se a un club de natació. Va ser llavors quan va provar el waterpolo per primera vegada al Club Natación Cuatro Caminos de Madrid quan encara era una nena. Explica amb un somriure que inicialment no li va agradar gaire però que, en participar en un torneig, aquest esport va despertar-li més interès.

"La madrilenya afincada a Mataró, vol quedar-se a viure aquí"

La primera vegada que va trepitjar Mataró va ser el 2010 per formar part de l'equip del Centre Natació Mataró. Després d'aquella temporada va tornar a Madrid, però en guarda un molt bon record. L'any 2014 va venir a Mataró de nou i va completar un total de tres temporades més amb La Sirena CNM, un equip molt potent que comptava amb jugadores com Ona Messeguer, Marta Bach o Roser Tarragó.

Tot i la seva joventut, la Laura pot presumir d'una trajectòria envejable com a waterpolista professional. Alguns dels majors reconeixements que ha obtingut al llarg de la seva carrera amb la selecció espanyola de waterpolo són la medalla de plata als Jocs Olímpics de Londres del 2012, la d'or al Campionat del Món de Barcelona del 2013 i la cinquena posició als Jocs de Rio de Janeiro.

Ara ja s'ha retirat i ha decidit començar carrera com a fisioterapeuta, professió que l'apassiona i per la qual es va formar durant els seus anys d'universitat.

Una forma nova de viure l'esport
El seu somni és exercir com a fisioterapeuta en uns JJOO i així poder gaudir de la competició des d'una altra perspectiva. Tot i haver-se retirat del waterpolo a escala professional, aquest esport i el CNM segueixen tenint molt pes a la seva vida.  És per això que jugarà amb els Màsters al CNM.
Es tracta d'una lliga de Waterpolo per a retirats o nous aficionats de més de 25 anys, un equip mixt que l'ajudarà "a seguir vinculada a aquest esport" que tant ha significat per a ella.

APUNTS
Defineix-te: Competitiva i compromesa
Una pel·lícula: 'La vida és bella'
Un llibre: 'L'església del mar' d'Ildefonso Falcones, i 'El metge' de Noah Gordon
Un viatge: A Nova Zelanda
Un somni: Anar com a fisioterapeuta a uns JJOO
Un repte: Muntar la meva pròpia clínica de fisioteràpia