Quim Larrea, l'arquitecte del càntir

L'arquitecte, dissenyador i periodista és l’autor del càntir d’Argentona 2017

  • Laia Mulà // Foto: Laia Mulà
  • Dijous, 29 Juny 2017 09:48

Perfils 2017, perfils-quim larrea

Apassionat i polifacètic, Quim Larrea ha estat el dissenyador del càntir de la Fira del Càntir d’Argentona. Partint de la seva formació com a arquitecte, Larrea va rebre l'encàrrec de la mà del director del Museu del Càntir d'Argentona, Oriol Calvo, de dissenyar un càntir que homenatgés Josep Puig i Cadafalch. Primer de tot, explica que es va plantejar com un arquitecte del segle XXI, amb un context social i històric tan diferent, podia fer un homenatge a un del segle XIX i inicis del segle XX. Va partir de la base que “l’arquitectura és geometria materialitzada” i va treballar amb les formes geomètriques universals per elaborar un càntir innovador i funcional.

El dissenyador barceloní es va proposar, amb la col·laboració de Núria Gual, l’elaboració d’un càntir amb usabilitats variades. El resultat, després de sis mesos de treball aproximadament, és una peça de ceràmica allargada que cap amb facilitat a la nevera i que utilitza els colors típics de Puig i Cadafalch, el blauet i el blanc. 3.000 exemplars estan a disposició dels compradors, que ja poden reservar la peça a través de la pàgina web fins a exhaurir-les.

Tot i no tenir cap vincle amb el municipi d’Argentona, Larrea agraeix als membres del Museu del Càntir i als de l’Ajuntament d’Argentona per haver-li encarregat la realització d'un disseny amb tanta tradició a la zona. L’Argillà, la Fira Internacional de Ceràmica, se celebrarà del 7 al 9 de juliol en el petit municipi maresmenc.

A més d’arquitecte, Quim Larrea és dissenyador i periodista apassionat. Dirigeix el seu propi despatx, Quim Larrea & asociates, que qualifica de “molt versàtil” perquè hi combinen feines d’arquitectura i interiorisme, disseny i assessoria d’empreses.

“L’arquitectura és geometria materialitzada”

La unió: el fet narrat
Des del punt de vista de Larrea, l’arquitectura i el disseny s’assemblen en diversos aspectes però es diferencien perquè “tracten els materials de maneres diferents”, comenta. Per la seva banda, el periodisme tracta d’explicar les coses, “és el fet narrat”. Tot i ser disciplines força diferents, Larrea considera que també existeix el fet narrat en fer una cadira o construir un edifici i que aquest és el punt en comú entre les tres disciplines que domina l'autor del càntir 2017.

APUNTS
Defineix-te: arquitecte responsable, dissenyador eficaç i periodista apassionat
Una pel·lícula: ‘Bladerunner’ de Ridley Scott.
Un llibre: ‘El concierto barroco’ d’Alejo Carpentier
Un repte:  mantenir el benestar social
Un somni: la pau