Isabel Baquero Alum, interpretar amb el ball

La ballarina mataronina recentment ha participat a la pel·lícula ‘Wonder Woman’ com a coreògrafa

  • Laia Mulà // Foto: cedida
  • Dijous, 15 Juny 2017 00:00

Perfils 2017, perfils-isabel baquero

Amb un català una mica rovellat i amb enyorança de la seva ciutat natal, Mataró, Isabel Baquero Alum és la protagonista d’aquesta setmana. Fa 27 anys que viu a la capital d’Anglaterra i es defineix com una intèrpret que balla i actua, una artista de cap a peus amb una trajectòria extensa i prestigiosa.

Nascuda en una família plenament artística, va créixer envoltada de cantants, actors i ballarins. La seva mare dirigia l’escola de dansa Enriqueta Alum i, per aquest motiu, va “créixer entre bambolines”, confessa, i afegeix que va viure “envoltada del món de la faràndula”. Tot i ser una ballarina i coreògrafa de prestigi, quan era petita no gaudia anant a classes de ballet perquè “no acceptava que m’imposessin fer ballet, jo volia jugar i les classes eren molt estrictes”, destaca.

De caràcter lluitador, perfeccionista i buscant sempre la superació, la coreògrafa va descobrir la seva vocació per la dansa durant l’adolescència. Complementava la formació de l’acadèmia familiar amb classes de ball a Barcelona, fet que, sumat a la trajectòria professional posterior, la va portar a dominar la dansa clàssica, el modern, els balls de saló, el claqué, la comèdia musical, i altres estils. Explica que també té grans coneixements dels balls de la península com la sardana, la jota aragonesa, les sevillanes o el fandango, perquè l’ajuden a “mantenir la connexió amb les meves arrels”.

Polivalent, versàtil i sense temença als reptes, la Isabel va estudiar la carrera de dansa clàssica al London Studio Center i ha participat en diverses produccions al llarg dels anys com, per exemple, a ‘Shakespeare in love’ o a produccions de la BBC. Actualment treballa en el Royal Opera House amb una producció de la Traviata.

La dansa és disciplina, concentració i molt esforç".

Arriba 'Wonder Woman'
El llançament de ‘Wonder woman’, una gran producció que compta amb coreografies de la mataronina, és un dels punts àlgids de la carrera de l’artista fins al dia d’avui. És un repte, però està convençuda d’haver-lo afrontat amb bones decisions. Espera el llançament oficial del film, que serà cita fixa pels amants del cinema d’acció, d’aventura i fantasia. Espera continuar treballant en grans projectes com aquest perquè “quan ets dins el rovell de l’ou, els projectes van fluint” i una cosa porta a l’altra.

APUNTS
Defineix-te: Lluitadora, perfeccionista i expressiva
Una pel·lícula: Wonder Woman
Un llibre: ‘Dónde el corazón te lleve’, Susana Tamaro
Un repte: Treballar a Hollywood.
Un somni: Viure al Maresme.