Juan José Roda el carnisser de tota la vida

En Juanjo és carnisser de vocació i treballa per evolucionar cada dia

  • Laia Mulà // Foto: Daniel Ferrer
  • Dimecres, 31 Maig 2017 16:43

Perfils 2017, perfils-Juanjo RodaAmb tres fills i un negoci propi, en Juanjo Roda és un carnisser de barri d’aquells de tota la vida. Una carnisseria on no només es ven carn, sinó on la fidel clientela comparteix les seves anècdotes i el seu  dia a dia amb els membres de ‘Carnisseria Juanjo’, un espai ple d’històries de barri. Situat al costat de la Via Europa, al carrer Alemanya, l’establiment té 15 anys de trajectòria i compta amb quatre treballadors, a més d’en Juanjo i la seva dona. Un negoci amb un ambient sà i relaxat on tots els treballadors creen una família.
 

“La carnisseria és l’eix vertebrador de la meva vida perquè és un ofici que m’agrada”, confessa en Juanjo. “La meva àvia ja tenia un petit comerç de diferents aliments, i els meus pares es van especialitzar en la carnisseria”, relata. Per aquest motiu, des dels 14 anys, moment en què va acabar l’escolarització obligatòria, va començar a treballar al negoci dels seus pares. El llegat va ser l’aprenentatge de l’ofici perquè del pare va aprendre a elaborar i esquarterar la carn, mentre que “de la meva mare vaig aprendre a despatxar i a tractar amb el client”. En definitiva, de cada un va aprendre la millor part.

 Anys més tard, ara en fa onze, va assumir la direcció de la carnisseria actual: ‘Carnisseria Juanjo’. Afirma que, tot i mantenir el negoci tradicional dels antics propietaris, han buscat innovar i fomentar la varietat de productes per tenir un gran assortit i una àmplia oferta. “El nostre objectiu és sempre anar millorant els productes, la qualitat i, en general, anar sempre més enllà”, explica. Ambiciós i molt treballador, en Juanjo intenta millorar al llarg del dia a dia per a fer que els clients es sentin com a casa i tinguin tot el que puguin demanar.

“De la meva mare vaig aprendre a despatxar i a tractar amb el client”

La carnisseria del barri
Afirma que els seus clients són pràcticament amics perquè “el tracte és personalitzat i molt proper”, i inclús sovint "fem de psicòlegs quan ens expliquen els petits problemes del dia a dia i de la seva vida diària”. Carniceria Juanjo constitueix un dels pilars de la zona perquè “tenim molta confiança amb els habitants del barri”. Afirma que, evidentment, la carnisseria és prescindible perquè "no hi ha res imprescindible" però que, si no hi fos, es trobaria a faltar i quedaria un buit al barri.

APUNTS
Defineix-te:  Somiador, treballador i familiar.
Una pel·lícula: ‘El último mohicano’, de James Fenimore Cooper
Un viatge: a Noruega
Un llibre: Confesso que no llegeixo gaire sovint
Un somni: evolucionar constantment i evitar estancar-nos.