Natàlia Nogués, compres modernistes

Regenta, des de fa quatre anys, la botiga "La Confianza"

  • Mireia Biel // Foto: Daniel Ferrer
  • Dijous, 19 Gener 2017 00:00

Perfils 2014/2015, perfils-Natalia NoguésL’oportunitat de regentar Can Pinós, la botiga modernista també coneguda com La Confianza de Mataró, li va venir de nou. ¿Per què no deixar-ho tot i embarcar-se en un projecte propi, engrescador i en una botiga modernista com aquesta? Així va començar, ara fa quatre anys, la relació entre La Confianza, la Natàlia Nogués i el seu marit, Miquel Solans.

La història d’aquesta botiga no és una qualsevol. Obra de Puig i Cadafalch que data de 1896, està protegida i considerada un bé patrimonial de la ciutat. I no és d’estranyar: “Tenim la sort de tenir a les nostres mans una botiga preciosa i amb un passat insòlit”, explica Nogués. I és que la botiga destaca per una ornamentació modernista tant a l'exterior, a base de ceràmica i ferro forjat, com a l'interior, amb una notable prestatgeria goticista que la converteix en una petita joia admirada per turistes i locals.

Però el traçat modernista no és l’única singularitat d’aquest establiment històric de Mataró. “Quan les antigues propietàries es van jubilar, vam decidir agafar el negoci, però vam tenir clar, amb el meu marit, que en mantindríem l’essència”, afirma Nogués.
“¿Per què comprar un paquet d’un quilo de macarrons si només te’n calen 100 grams?”

La venda a granel de fruits secs, pasta i galetes no és només una picada d’ullet a la tradició del que s'ha fet en aquestes quatre parets durant 120 anys, sinó també “a la racionalitat, a oferir un lloc on adquirir la quantitat justa dels productes que es necessiten i a més de primera qualitat”.

La proximitat hi juga també un paper clau en els productes que s'ofereixen, ja que sempre que es pot provenen del Maresme, de Catalunya o l'estat espanyol. Cinc generacions al capdavant d'un establiment únic i amb una història ben insòlita.

“S'ha creat una línia de peces de ceràmica que recorden les rajoles de Puig i Cadafalch de la botiga"

Puig i Cadafalch, la inspiració
El modernisme es respira a cada passa dins La Confianza. Les rajoles de Puig i Cadafalch que vesteixen la façana i l'interior de la botiga s'han convertit també en una icona de l'establiment i per això s'han creat peces de ceràmica que les recorden. Tasses, platets i bols dibuixen les línies i colors emblema de La Confianza, recordant la seva essència i història.

APUNTS
Defineix-te: Molt optimista, alegre i exigent
Un llibre: 'El pavelló de les peònies' de Lisa See
Una pel·lícula: 'Molt soroll per a no res' de K. Branagh
Un viatge: Tinc pendent anar a Nova York
Un referent: La meva sogra
Un repte: Que La Confianza segueixi sent un referent