Jordi Novo, artesans i botiguers

Futur president de la UBM

  • Mireia Biel // Anna Aluart
  • Dimecres, 28 Octubre 2015 15:16

Perfils 2014/2015, perfils -jordi novo

El comerç de proximitat de Mataró és viu i variat i aglutina comerciants de tots els sectors i àmbits. També artesans, que han acabat obrint una botiga pròpia com una conseqüència evident del negoci. Jordi Novo és, precisament, un artesà de la decoració, propietari de Novo, Cortines i Tapisseria Mataró i qui s’encarregarà de la presidència de la Unió de Botiguers.

La botiga de tapisseria del carrer Sant Benet és també un taller de muntatges a mida de cortines i tapisseria. Van començar com a artesans de la decoració, amb un taller i molts encàrrecs, i això els va obligar a obrir, finalment, un negoci, “com a extensió del mateix ofici”. Novo assegura que “l’ampli ventall de coses que pots crear en el món de la decoració i les possibilitats que et dóna el comerç són enormes”.

Fa sis anys que Novo va arribar a la junta de la Unió de Botiguers “perquè teníem unes certes iniciatives i inquietuds”, després d’incorporar-se a l’associació amb la creació de Sant Benet comerç. Ara, assumir la presidència és “un repte important”, tal com explica Novo, que busca “una línia continuista de la junta anterior que es farà amb una presidència grupal de quatre persones”.

“La feina fantàstica de la junta anterior” permetrà a la nova direcció “seguir amb els projectes engegats”. Per Novo, el més important és “ampliar la UBM i les seves accions” i, en aquest sentit, “hem d’aconseguir que els mateixos socis siguin més participatius i es puguin engegar totes les activitats que puguem per atraure, un important client potencial d’arreu de la comarca”. A més a més, segons Novo, “ha de ser una agència de serveis per al soci que ens ajudi a fer-ne créixer el nombre”.

La clau, però, és “intentar fer activitats suficients per poder atraure aquest client potencial que existeix i que ens podria donar una bona empenta” i evitar que una gran massa de públic “es desviï cap a Barcelona o altres zones comercials com Mataró Parc”.

Novo considera que “el comerç mataroní té un bon estat de salut”, però aposta perquè creixi

Més comerç
El comerç de Mataró ha estat un sector històricament potent, tanmateix la crisi l’ha tocat de molt a prop. Tot i així, el futur president de la UBM es mostra optimista i veu el comerç mataroní “amb un bon estat de salut”. Per a Novo, hi ha dues fites importants a assolir. D’una banda, “crec que caldria millorar la qualitat del comerç”, segons Novo. I de l’altra, faria falta “augmentar la quantitat de comerciants”, amb l’objectiu d’atraure més públic i poder oferir un ventall més ampli de comerços. Tot plegat amb l’objectiu de construir un comerç fort i unit que treballi per a la promoció dels espais comercials i l’augment de públic.

APUNTS

Defineix-te
Sincer

Un llibre
‘A peu per Castella’  de Josep Maria Espinàs

Una pel·lícula
‘Leyendas de pasión’ d'E. Zwick

Un viatge
Florència

Un referent
El pare Casaldàliga o Rafa Nadal

Un somni
Unir el comerç de Mataró