Manel Regader, la cerca de llar

Gerent de Finques Rosselló

  • Laura Arias / Anna Aluart
  • Dijous, 10 Octubre 2013 00:00

Perfils, manel regader

Va néixer al barri de Cerdanyola i va créixer a Peramàs Esmandies quan casa seva encara era un bloc de pisos aïllat del centre de la ciutat pels camps. La seva família no era precisament rica però valorava molt l’educació dels tres fills, dels quals Manel Regader n’és el mitjà. “De petit estudiava al col·legi Montserrat, vaig acabar i el meu pare em va apuntar a estudiar a Freta que en aquell temps només hi podia anar gent de diners... No sé com s’ho va fer el meu pare perquè nosaltres no teníem diners”, explica Regader, que també treballava a mitja jornada, a les tardes. Malauradament, un any després el seu pare va morir i va haver d’abandonar els estudis per introduir-se de ple al món laboral.  

“Recordo el primer dia que vaig anar amb setze anys a treballar a una fàbrica tèxtil d’aquell temps, al carrer Santa Marta, vaig veure gent gran treballant tota la vida i jo, un nen, em vaig dir a mi mateix que no volia acabar així”, confessa Manel Regader. Després de treballar en el despatx d’una empresa de grues i fer de corrector de llibres entre altres feines, va marxar uns anys a viure a Andalusia. Quan va tornar va muntar una empresa publicitària que treballava pel sector farmacèutic. Quan tenia 45 anys, l’empresa va tancar i Regader va decidir obrir-se camí en una altra especialitat l’any 2005.

“Havia tingut una petita experiència treballant en una immobiliària que era d’una amiga meva i vaig decidir obrir-ne una, en aquell temps qualsevol podia fer-ho, cosa que ara no és així”, diu Regader. Quan va obrir Finques Rosselló era la immobiliària número 176 a Mataró, fet que demostra la quantitat de negocis que hi havia en el sector. Avui dia, en canvi, Regader explica que cal una llicència que regula els negocis immobiliaris i alhora protegeix els consumidors.

És injust

“Els bancs fan competència deslleial a les immobiliàries”
La crisi econòmica ha estat molt crua per al sector immobiliari, que ha vist tancar molts negocis. Però al panorama econòmic, cal sumar-li una situació que, des de fa uns anys, perjudica molt al sector, segons Manel Regader. “Els bancs estan fent les funcions de les immobiliàries i això és totalment injust perquè fan una competència deslleial”, opina Regader. Assegura que ha viscut en primera persona situacions d’allò més surrealistes. “Un client que vol comprar un pis va al banc amb el propietari i davant dels seus nassos el banquer li diu que només li donarà la hipoteca si compra un pis del banc”, relata. Malgrat tot, Finques Rosselló no només s’ha mantingut sinó que s’ha obert a nous mercats.

Apunts
Defineix-te
Bona persona, honrat, actiu.

Un llibre
“El último azul”, de Carme Riera.

Una pel·lícula
“El Padrino”, de Francis Ford Coppola.

Un viatge
El que faré al novembre a Nova York amb la meva filla.

Un empresari
Amancio Ortega.

Un somni
Feina i educació per a tothom.