Paulí Aluart, la moda segura

Nou president d’ASEGEMA

La patronal del sector tèxtil ha escollit aquest any Paulí Aluart com a nou president de l’Associació d’Empresaris de Gèneres de Punt de Mataró i Comarca (ASEGEMA). L’avalen la seva trajectòria com a treballador i empresari en el sector.

“A casa sempre han estat vinculats al tèxtil, la meva mare tenia una petita empresa de confecció i el meu pare també, jo no sabia si m’interessava aquest món i vaig estudiar disseny industrial”, recorda Paulí Aluart. Però aviat va entrar en contacte amb aquest àmbit perquè als estius, quan no hi havia classes, el feien anar a treballar “per no estar fent el gamberro pel car­rer”, puntualitza Aluart. I així va ser que va interessar-se pel tèxtil. “Amb el coneixement que tenia del tèxtil i el gènere de punt en concret, vaig pensar que era una opció prou vàlida com per continuar el desenvolupament creatiu que m’oferia el disseny”, diu el president d’ASEGEMA.

Tant és així que en finalitzar disseny industrial va entrar a treballar a la fàbrica del seu pare i va ampliar els seus estudis. “Als vespres vaig anar a estudiar el que abans es coneixia amb el nom de maestria industrial de gènere de punt a l’escola de Canet durant tres anys”, afirma l’empresari tèxtil.

Després de treballar a l’empresa familiar va anar a d’altres empreses fins arribar a ser-ne el director. En aquest punt va decidir emprendre una empresa pròpia dedicada a la vessant de la moda.

Amb la crisi econòmica que va afectar a partir del 92 les empreses tèxtils, el canvi en l’estructura del sector davant l’arribada de grans grups i la descentralització de les fàbriques, Paulí Aluart va canviar el tèxtil de moda per teixits tècnics per a la protecció. “Tenia certes possibilitats i no m’havia d’atabalar pel preu sinó que el criteri era la qualitat”, diu Aluart.

“I llavors,  la crisi”

“No he tingut temps per desenvolupar l’empresa, encara és petita”, diu Paulí Aluart Paulí Aluart va fer un gir en la seva empresa. Segueix en el sector tèxtil però en un apartat molt especialitzat i dirigit a un mercat concret. “Crec que sóc un referent en el mercat nacional en el tema d’equipaments de protecció en gènere de punt”, diu el president d’ASEGEMA. Però l’empresa és encara petita perquè després del canvi va venir una crisi global. “Els meus clients són el ministeri de defensa, de l’interior, comunitats autònomes, administracions locals... tots aquests que avui dia no en tenen ni cinc”, diu Aluart. Però l’empresari no perd l’esperança. “El dia que la crisi s’acabi i aquests senyors tinguin prou diners per tornar a comprar, espero que la meva empresa tingui una sortida  exitosa”, confessa Paulí Aluart.

Apunts

Defineix-teEm veig com un treballador tèxtil, vaig a treballar cada dia amb molta il·lusió.Un llibre“Intel·ligència comercial”, de Lluís Bassat.Una pel·lícula“A propósito de Henry”, de Mike Nichols.Un viatgeA veure els goril·les d’espatlla platejada a les muntanyes de la frontera entre Ruanda i El Congo.Una peça de robaEquipaments de seguretat, m’agrada pensar que els productes que faig realment estan protegint la vida d’una persona.Un somniQue hi hagi feina per a tothom i tenir més temps per a pilotar la petita avioneta que tinc.