David Díaz, camí emprenedor

Promotor de Les Santes Universitàries

Fa un temps, David Díaz era un estudiant més del Tecnocampus de Mataró. “Vaig fer ciències empresarials i després d’un any sense estudiar vaig fer un màster de màrqueting i vendes online”, explica Díaz. Però avui dia és una persona que ha explotat la seva vessant emprenedora de forma desinteressada per la universitat on va estudiar.

És promotor de Les Santes Universitàries juntament amb el seu amic i soci Àlex Pagès. “Va sortir la idea un dia fent un cafè. Els dos tenim interessos relacionats amb l’esport, ell està fent un màster de gestió esportiva i jo vinc de la part empresarial però més que això eren les ganes que teníem de muntar alguna cosa per als universitaris, per a nosaltres”, confessa Díaz.

Així va néixer el projecte de Les Santes Universitàries, una festa lúdica i esportiva que es fa a principis de juliol a la platja de Mataró. “Volíem fer esports a la platja i vam escollir futbol i volei perquè funcionen, a més, vam muntar activitats complementàries perquè la gent s’ho passés bé i no estigués parada”, explica el promotor de l’esdeveniment. D’aquesta manera, els organitzadors estan oberts a noves propostes i idees així com col·laboracions en la part organitzativa. D’altra banda, els actes de Les Santes Universitàries han comptat amb el suport de diverses empreses de la ciutat que han patrocinat l’esdeveniment i l’han fet possible.

Díaz ha estat sempre relacionat amb l’esport a través del waterpolo al Centre de Natació de Mataró, tot i que ara mateix juga al Granollers, a la tercera categoria.

Laboralment, ha iniciat un projecte que el fa viatjar fins a Angola durant un període de dos anys. “És una empresa de Barcelona que treballa a Angola, és un país per desenvolupar i ara hi ha molta inversió de capital estranger”, especifica Díaz.

“N’estic satisfet”

“Ho he fet amb un amic, ha funcionat i ho volem ampliar” David Díaz explica que sempre ha tirat endavant projectes en aquells camps que l’interessaven, com ara la fotografia i l’esport. “He fet per exemple les sessions de fotos del Centre de Natació de Mataró amb el xavals de l’escola, fotos d’equip i individuals”, diu Díaz, que afegeix que això va ser un inici en el camp de l’emprenedoria. El projecte de Santes Universitàries, que ja porta dos anys en funcionament, és del que n’està més orgullós per diversos motius: “L’hem fet un amic i jo, ha funcionat i hem tingut bona resposta per part dels patrocinadors”, confessa el promotor de l’esdeveniment. Les Santes Universitàries és un esdeveniment sense ànim de lucre però que cada any reuneix més gent i del qual els seus organitzadors n’estan plenament satisfets.

Apunts

Defineix-teSóc emprenedor o ho intento, sóc social i amic dels meus amics.Un llibre “L’Alquimista”, de Paulo Coelho.Una pel·lículaAlguna de Disney, “El rei lleó”, per exemple.Un viatgeEl que més m’ha agradat ha estat anar al Carib, una passada tot allò.Un acte per Santes UniversitàriesNo hem pogut fer-ho aquest any però volem introduir waterpolo beach.Un somniSer feliç.