Paco Carrasco, home de món

És showman i empresari 

Parlant amb Paco Carrasco sembla que no hi pugui haver cap feina que no estigués disposat a fer. “La meva carrer laboral comença als vuit anys al camp, guardant porcs al meu poble”, explica Francisco Carrasco, més conegut per Paco Car­rasco. És el gran de nou germans d’una família originària d’El Valle de Abdalajís, un poblet de Màlaga. Quan tenia 12 anys, tota la família va emigrar a Móra d’Ebre. “A la set­mana els meus germans anaven a l’escola i jo vaig començar la meva primera feina oficial cobrant 150 pessetes la setmana i a duro l’hora extra en una fàbrica de taüts, cosa que m’horroritzava”.

En aquell mateix poble de Tarra­gona, Carrasco va fer els seus pri­mers passets com a cambrer. Al pas del riu Ebre, hi havia una platja i a l’estiu hi anava molta gent. “No en tenia prou amb treballar tota la setmana que vaig pensar que si algú vengués quatre cerveses i quatre refrescs els diumenges podria servir per fer negoci”, diu Carrasco. I així, en dues setmanes, ja treballava tots els dies, de diumenge a diumenge.

Però en uns anys el poble es va quedar petit per a la família. I amb el pare a Alemanya, Carrasco va decidir que marxessin cap a Barcelona. Des d’allà, va agafar el primer tren que va passar. “Avui estem aquí perquè el tren que vaig agafar va venir directe a Mataró, aquell dia vaig trobar pis i feina per a sis dels seus germans, el seu pare i ell mateix”, recorda Paco Carrasco.

Un cop al Maresme, de cambrer va passar a showman, gairebé de casualitat, i posteriorment a home de ràdio. La darrera emissora ha estat el grup Teletaxi, especialment Radio Mataró, on ha estat 17 anys i encara avui hi col·labora de tant en tant. Paco Carrasco té diversos negocis amb la seva dona i els seus fills, entre ells una agència de viatges i un local de restauració.

“Facilitat de paraula”

“Feia de cambrer i vaig demanar que em deixessin presentar”La carrera de showman de Paco Carrasco va començar al Black Jack, un local de Sant Vicenç de Montalt. “Jo feia de cuiner i cambrer i un dia, mentre servia, se’m va acudir dir que em deixessin fer una presentació per l’espectacle”, explica Carrasco. Així va ser com Carrasco va acabar al cap­davant d’“El Show de las Manos de Oro”, on oferia diners per cada peça de roba que es treien les persones que pujaven voluntàriament a l’escenari. “Vaig descobrir que tenia facilitat de paraula i enredo a l’escenari i penso que he fet humor a tercers, que diuen que és el més difícil”, diu Carrasco. Per presentar espectacles com aquell, cal saber improvisar, estar molt atent i poder dominar la situació. I aquell va ser el principi de la seva activitat dalt dels escenaris.

 Apunts

Defineix-teUn treballador natUn llibreNo acostumo a llegirUna pel·lículaNo tinc temps per a veure la televisió o anar al cinema Un viatgeVull anar a Las VegasUn home de ràdioLuis del OlmoUn somniAmor, amor i pau