Carmen M. Cubero, córrer per Carreras

Fa curses solidàries 

Carmen M. Cubero va començar a córrer ara fa prop de cinc anys i la seva motivació era ben comuna: “Per estar en forma, quedar amb els amics, fer una mica d’esport, no era res gaire seriós”, assegura Cubero. Però amb el temps, va acabar apuntada per a participar en una cursa esportiva popular. “Uns amics em van dir que hi anirien i em van animar a anar amb ells, em van entusiasmar perquè em deien que jo tirava molt”, afirma la corredora amb un somriure als llavis. Mica en mica, molts dels amics amb qui anava a córrer van deixar de fer-ho però Carmen M. Cubero va seguir endavant amb aquella afició. “Vaig anar veient que córrer tenia encant, em posava a prova i quan els amics ho van anar deixant, vaig començar amb la colla esportiva Maimakansu”, afirma.

Paral·lelament, Cubero va patir una desgràcia familiar. “La meva mare va patir leucèmia i malauradament no va poder superar la malaltia”, diu Cubero. Reflexionant sobre la situació de moltes persones que pateixen la mateixa malaltia, un dia va pensar que el seu esforç a les curses potser podria servir per ajudar a aquest col·lectiu. “Vaig anar a veure els de la fundació Josep Carreras i vaig parlar amb ells sobre com ho podíem fer per ajudar-los utilitzant la meva afició, jo no sóc una persona que pugui donar molts diners però puc utilitzar el meu esforç”, assegura l’esportista.

A la fundació li van dir que existia una plataforma anomenada migranodearena.org que permet que qualsevol persona aposti per un repte solidari. “Crees un perfil i el teu repte, en el meu cas sempre ha estat córrer en un màxim de temps, i a canvi la gent pot apostar per mi i els diners van directament a la fundació, jo només faig de reclam”, especifica Carmen M. Cubero. Ha participat a la mitja marató de Mataró i a la marató de Barcelona.

“Motivació extra”“Si no assolís el repte no passaria res, però em sentiria malament”La primera cursa solidària de Carmen M. Cubero va ser la mitja marató de Mataró, ara fa un any. “El repte era fer-la en menys d’una hora i 45 minuts i aconseguir 200 euros”, diu Cubero. Va arribar a la meta tres minuts abans del que tenia previst i va recaptar 508 euros per la Fundació Josep Carreras contra la leucèmia. El març passat va fer la marató de Barcelona en tres hores i 37 minuts i va aconseguir 525 euros. Fins ara ha assolit tots els reptes però si no ho fes, no passaria res. “Els diners arriben igual però jo no em sentiria tan bé, és com una obligació moral i m’aporta motivació extra”, diu Cubero. Aquest diumenge correrà de nou la mitja marató de Mataró, i tothom pot apostar que superarà el temps de l’any passat.

Apunts

Defineix-teSóc  una persona molt normal, miro de ser optimista, solidària i valoro molt la humanitat.Un llibre“El árbol de la vida”, de Harrison Harry.Una pel·lícula“En busca de la felicidad”, de Gabriel Muccino.Un viatgeMenorca.Una cursaLa marató de Barcelona.Un somniTenir salut.