Núria Martorell, la veu de Mataró

Cantant

“Jo havia cantat des de molt petita però no pensava que realment m’hi pogués dedicar”, confessa Núria Martorell. Fins llavors havia cantat des del balcó de casa amb els veïns com a públic, quan tenia sis anys. Res que apuntés a una carrera musical professional.

Però mentre estudiava disseny gràfic a la Llotja de Barcelona la música va irrompre a la seva vida. “El conserge de la universitat em va dir que el seu fill tenia un grup i que buscaven cantant perquè volien fer temes propis, jo li vaig dir que cantava, aquella tarda em van fer una prova i se’m van quedar”, explica Martorell. Aquell va ser el primer de moltíssims grups que van anar formant la dissenyadora gràfica en l’àmbit musical. “Calia anar agafant ‘taules’ perquè per molt que t’agradi cantar, crec que un artista es va formant a mesura que va agafant experiència i per donar la talla no només s’ha de cantar bé sinó passar per molts grups, cantar molts tipus de música”, opina Martorell.

Finalment es va dedicar plenament a la música. Des de llavors ha cantat amb big bands, ha fet un creuer de vuit mesos i mig posant la música cada nit, ha cantat a diferents països, com ara el Marroc i ha fet de corista a altres cantants, com Rebeka Brown al Palau Sant Jordi. Una trajectòria que l’ha avalat com a música i li ha donat, fins i tot, un nom artístic: Núa.

Darrerament Martorell ha participat en un programa televisiu. “Jo no havia perseguit mai la idea d’anar a un programa de televisió, l’únic és que vaig cantar a TV3, amb el Jordi LP, el Surti com Surti, havia estat l’únic de televisió que he fet i que he volgut fer”, explica la cantant.  Però a través d’un intermediari, va anar a parar a un càsting televisiu. Finalment, ha participat al programa La Voz de Telecinco.

“Triomfar a casa”“He anat i vingut molt i ara he intensificat l’activitat a Mataró"Núria Martorell, ha cantat molt fora de Mataró. Fins i tot se l’ha pogut veure per televisió, recentment a La Voz, de Telecinco. “Jo he anat i vingut molt, he viatjat molt, he anat d’aquí cap allà i la majoria de grups amb els que he estat eren de fora”, assegura Martorell. Però quan parla de Mataró ho fa amb orgull. “Per a mi Mataró és casa meva, encara que hagi estat molt fora, és el meu bressol”, assegura Núa. Precisament per això els últims anys ha incrementat la seva participació a la ciutat i aquest estiu ha portat, per exemple, les Jam Session del xiringuito Samar. “Ser coneguda a Mataró seria genial, un somni... la majoria de músics triomfen a fora, el difícil és triomfar i sentir-te estimat pels de casa”, opina Núria Martorell.

 

Apunts

Defineix-teAmant de les bones persones, de la honestedat, de la gent de veritat i de la música com a alimentUn llibre“Mecanoscrit del segon origen”,  de Manuel de PedroloUna pel·lícula“Magnòlies d’acer”de Herbert RossUn viatgeVietnamUn cantantMichael JacksonUn somniSer conseqüent, portar una vida honesta i conseqüent