David Roy, va de gegants

President de l’agrupació de colles

Com a molts nens i nenes, a David Roy li agradaven molt els gegants quan era petit, però mai va arribar a entrar a formar part de cap colla. Fins que, ja de gran, una aposta amb un amic el va apropar a aquest món. “Ell portava els gegants de Sant Simó i jo anava cada any caminant a Montserrat i sempre li deia que havia de venir, que s’ho passaria molt bé i ell em deia que jo havia d’anar als gegants, que també m’ho passaria molt bé”, explica Roy. I així va ser com arrel d’aquell intercanvi d’experiències, David Roy va conèixer de prop els gegants. “Em va cridar l’atenció l’ambient que hi havia, que no vol dir que la resta de la cultura popular no sigui el mateix, però era un ambient molt casolà, molt d’estar per casa”, confessa el geganter. Això sumat a la passió que sentia pels gegants van fer que es quedés a la colla.

En pocs anys va ser un dels fundadors d’una colla nova, la Iluro. “Ara vam fer els 22 anys, fem trobades molt xules perquè anem a llocs molt emblemàtics, som seriosos amb els gegants, no saltem per saltar, el fem ballar amb la música”, explica el cap de la colla Iluro. Amb aquesta entitat, que porta els gegants Iluro i Alarona a més d’un grup de capgrossos, Roy assegura que fan entre vint i trenta sortides a l’any: “Quan fem la mostra de balls i gegants busquem que hi hagi deu colles, això vol dir que has de fer una visita a nou colles més, i a altres que anem cada any com la trobada de gegants del Maresme”.

A banda de portar els gegants, David Roy presideix la Coordinadora de Colles Geganteres de Mataró, que pretén solucionar els problemes que tenen les colles de gegants a la ciutat. I més enllà de la capital del Maresme, ocupa el càrrec de president a l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya des de fa un any i mig.

“24 hores”

“A Mataró coneixes els problemes, però a Catalunya hi ha moltes colles"Presidir l’Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya es pot resumir en una paraula: dedicació. “Implica estar 24 hores darrere dels gegants, sempre amb trucades, tot el dia mirant el cor­reu electrònic, és una feina constant”, destaca Roy. Com a la coordinadora mataronina, la seva feina és la de representar, coordinar i solucionar problemes. Però fer-ho a la capital del Maresme, no és el mateix que fer-ho a tot Catalunya. “A Mataró hi ha molts problemes però més o menys són semblants, ja els coneixes, saps com solucionar-los... en canvi cada colla de Catalunya té una manera diferent de fer”, argumenta. Afortunadament, tant la seva dona com els seus dos fills gaudeixen dels gegants i quan va a una sortida com a president, també ho fa com a pare.

Apunts

Defineix-teMolt despistat, em desfaig pels meus amics, molt clar i molt sincer.Un llibre“Catalunya, España y la madre que las parió” de Xavier Sardà.Una pel·lículaQuan era jove m’havia agradat molt “Oficial y caballero”de Taylor Hackford. Un viatgeSempre he volgut anar a la Xina.Un gegantRobafaves.Un somniSer feliç.