Maria Lluïsa Aranaz, viure la vida

Presentadora a Mataró Ràdio    

El primer contacte que Maria Lluïsa Aranaz va tenir amb la ràdio va ser en un programa en directe. “El meu germà gran era molt amic de Manuel Pastor que estava a Ràdio Tarragona, allà tenien un auditori i els diumenges feien programes de cara al públic”, recorda Aranaz. Durant el programa, la van cridar perquè parlés pel micròfon. “El concurs era en castellà, “Peseta por palabra”, en una bossa hi havia tot l’abecedari, agafaves una lletra i en un minut i mig tantes paraules deies tantes pessetes t’emportaves”, explica Maria Lluïsa Aranaz. La lletra que va sortir va ser la w i ella va riure: “Jo vaig dir que només sabia la paraula Wenceslao i al final me’n van deixar agafar una altra”, diu la locutora.

Aquella anècdota va ser el preludi d’una relació amb la ràdio que duraria molts anys. “L’endemà el director de la Ràdio Tarragona va trucar al meu pare, li va dir que els havia agradat la meva veu i li va demanar si podia anar a fer una prova”, relata. Així va ser com Maria Lluïsa Aranaz va passar un estiu fent falques publicitàries, presentant música, llegint parà­grafs... Fins que a l’inici de la següent temporada, aquell mitjà li va oferir un lloc de feina fixa. “Tenia disset anys, anava per divuit i em va semblar que el món era meravellós, vaig arribar a casa dient que volia fer ràdio i vaig començar”, diu Aranaz.

Més endavant va marxar a viure al Masnou, un cop casada, i es va dedicar a la família i a la llar, però mai es va desvincular de la ràdio. També va treballar a Cadena 13, a Mataró. Fins i tot durant els prop de quinze anys que va treballar al saló d’estètica Sanelen va seguir col·laborant amb diverses ràdios del Maresme. Fins que va néixer Mataró Ràdio, on ja fa set temporades que dirigeix i presenta el programa “Viu la vida”.

“La setena temporada”

“Vaig anar a gravar unes falques i em van dir que presentés un projecte”“Quan es va obrir Mataró Ràdio em va trucar l’Ivan Llensa i em va demanar que li gravés unes falques per a la ràdio i li vaig dir que sí”, diu Maria Lluïsa Aranaz. Allà va coincidir amb la directora del nou mitjà, qui li va proposar que presentés un projecte de programa. “Vaig arribar a casa i el vaig escriure, faria la vida dia a dia, el vaig enviar i al cap d’uns dies em van cridar per fer-me la primera entrevista”, diu la locutora. Després del procés de selecció, Aranaz va aconseguir el lloc de treball com a directora i presentadora del programa “Viu la vida”, un magazin diari. “Aquesta temporada serà la setena que estic dirigint el programa, vam començar fent dues hores, després vam passar a tres i si en tinguéssim quatre, doncs quatre que faríem”, assegura Aranaz.

Apunts

Defineix-teUna dona que viu la vida dia a dia.Un llibre“Azteca” de Gary Jennings.Una pel·lícula“Bajo el sol de la Toscana” d’Audrey Wells.Un viatgeLes Maldives.Un locutorLuis del Olmo pot agradar més o menys però és un professional.Un somniVeure feliç la meva família, els meus fills, els meus néts, poder continuar endavant la meva feina i donar una mica de felicitat a la gent que m’envolta.