Especial Tot Barris - Rocafonda-Palau: Un barri complet i a la vegada desacomplexat

Llegeix i descarrega't l'Especial Barris que hem preparat per a aquesta setmana!

  • Redacció
  • Dijous, 15 Octubre 2015 16:58

VISUALITZA L'ESPECIAL

DESCARREGA'T L'ESPECIAL

Ciutat 2014/2015, rocafonda

En el Tot Mataró i Maresme del 16 al 22 d'octubre de 2015, trobaràs l'especial Mataró Barri a Barri - Rocafonda-Palau: un barri complex i a la vegada desacomplexat.

La de Rocafonda és una d’aquelles parts de la ciutat de Mataró que més ha canviat. De ser un barri obrer, a tocar del Centre-Eixample, epicentre de lluites veïnals, i hereu de totes elles, ha passat en l’actualitat a ser un barri divers on molts dels nous mataronins han trobat la seva porta d’entrada a la ciutat. Això ha dut el barri a haver de reinventar la convivència, meta en la que incansablement lluiten entitats i persones, sobretot al voltant d’una de les Associacions de Veïns més actives de la ciutat.

Així, una de les seva lluites va estar el Parc de Rocafonda, fill de les ajudes de la Llei de Barris que Rocafonda va “guanyar” el 2008 i es va inaugurar el 2010. És l’obra més destacada i valuosa dins l’ajuda de prop de 7 milions d’euros tot i que el finançament de les obres va anar a mitges entre Generalitat i Ajuntament.
L’Associació de Veïns del barri va demanar que l’espai portés el nom de Pep Manté, per recordar l’advocat laboralista,

Rocafonda és un barri complex, i la seva complexitat social es viu, a la vegada, sense complexos i el treball és dia a dia, comú i compartit, per tirar el barri i les seves famílies endavant. Rocafonda és un barri amb espais comuns preciosos, bona connectivitat, proper i  amb una gent que hi comparteix vida com sempre s’ha fet: els uns i els altres sense complexos.

Ciutat 2014/2015, rocafonda 2

Tens alguna cosa a dir sobre el teu barri? Una foto antiga, una anècdota, una queixa, una foto-denúncia? Alguna cosa que t’agrada i vols que se sàpiga?
El Tot Mataró de Barri a Barri vol recollir tot allò que voleu que trascendexi del vostre barri a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Especial Tot Barris -Rocafonda -Palau - Edició 1693 [Del 16 al 22 d'octubre de 2015]