Especial Tot Barris - Rocafonda: un barri obrer, hereu de totes les seves lluites

Llegeix i descarrega't l'Especial Barris que hem preparat per a aquesta setmana!

  • Redacció
  • Dijous, 06 Novembre 2014 11:26

VISUALITZA L'ESPECIAL

DESCARREGA'T L'ESPECIAL

Barris, especial tot barris-rocafonda 1

En el Tot Mataró i Maresme del 6 al 13 de novembre de 2014, trobaràs l'especial Barri a Barri Rocafonda: un barri obrer, hereu de les seves lluites.

El barri de Rocafonda és potser, de tots els de Mataró, el que està més estereotipat. Es tracta d’un barri popular i obrer que històricament ha hagut de lluitar per la seva pròpia dignitat i ha hagut de fer pinya entre gent desvalguda per tirar endavant. Per exemple, si un es fixa en el que ha passat el darrer any, es pensa en Rocafonda com epicentre de les lluites per una sanitat pública, amb l’ocupació del CAP, o per les múltiples iniciatives integradores de gent de diverses procedències. Canvien els temps però la lluita continua.

Conegut per la seva població diversa, el barri no ha tingut mai les coses fàcils però sempre ha tirat endavant, com fa, per exemple, ara, després d’uns mesos difícils l’any 2013 que sembla que, a poc a poc, els problemes són més a prop de resoldre’s.

L’activisme veïnal no és nou, però. Precisament aquests dies Rocafonda celebra l’aniversari del moviment que va salvar Can Noé. El pròxim dijous, 13 de novembre, es commemoraran 35 anys, que a partir d’una lluita veïnal es va aconseguir que els terrenys, que estaven en mans privades, passessin a ser equipaments municipals i per al barri.

L’acte, començarà a la sala d’actes del Centre Cívic Rocafonda (Can Noè) a les 19:15h. Posteriorment s’anirà a l’Escola Bressol del barri per inaugurar l’exposició fotogràfica que hi quedarà de forma permanent.

 

Barris, especial tot barris-rocafonda 2

Tens alguna cosa a dir sobre el teu barri? Una foto antiga, una anècdota, una queixa, una foto-denúncia? Alguna cosa que t’agrada i vols que se sàpiga?
El Tot Mataró de Barri a Barri vol recollir tot allò que voleu que trascendexi del vostre barri a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Especial Tot Barris - Rocafonda - Edició 1648 [Del 6 al 13 de novembre de 2014]