Quan el passeig s’inundava

"Aquella zona quedava plena d’aigua que no podia arribar al mar i que baixava pel Rierot, el carrer de les Rates i pel carrer Sant Pere”.

  • Mireia Biel / Foto: Xavier Garcia
  • Dijous, 22 Gener 2015 11:41

Foto Antiga 2014/2015, foto antiga-quan el passeig s'inundava (edicio 1659)

Xavier Garcia ha cedit aquesta fotografia en què s’aprecia una part de l’antic passeig marítim. Com era habitual, el passeig, prop d’on ara hi ha el soterrani que connecta amb el Centre Natació Mataró, s’inundava. “No ens sorprenia, sabíem que de tant en tant, si plovia molt, aquella zona de Mataró quedava plena d’aigua que no podia arribar al mar i que baixava pel Rierot, el carrer de les Rates i pel carrer Sant Pere”. En aquesta ocasió, la inundació és del 2 d’octubre del 1951. No va ser fins que va adequar-se la zona, que aquests incidents van deixar de produir-se.

Canvis rellevants

Les inundacions eren el pa de cada dia d’una zona de Mataró que avui presenta una imatge completament diferent. “Aleshores hi havia una font i una casa, la d’el Pou de Sant Pere per on actualment hi passa la N-II”, recorda Garcia, que també explica que “hi havia la Font del Perol”. Allà al costat “existia una sala on els pescadors guardaven les xarxes” i a l’altre costat s’hi poden veure “les anomenades cases del Callao, que avui encara existeixen”. I on a la fotografia s’hi observen els pins, actualment hi ha la via del tren. Un canvi radical.