En carruatge per les Caputxines

Va ser construït entre el 1729 i el 1741, amb l’arribada de les caputxines a la ciutat.

  • Redacció / Foto: Javier Fossas
  • Dijous, 29 Maig 2014 00:00

Foto Antiga 2013, foto antiga caputxines (edicio 1629)

El convent de les Caputxines és un conjunt arquitectònic poc conegut a la nostra ciutat. Va ser construït entre el 1729 i el 1741, amb l’arribada de les monges caputxines a la ciutat. L’edifici, d’estil inspirat en les idees de la contrareforma, s’ha conservat pràcticament intacte amb el pas dels anys. La fotografia d’aquesta setmana, cedida per Javier Fossa, està feta just davant d’aquest convent. Correspon als anys 20, com bé es pot comprovar amb el carruatge que hi apareix i la vestimenta dels homes, elegantment vestits i amb barret.

Patrimoni desconegut

El convent de les Caputxines és un casal d’aspecte massís i que pot semblar una fortalesa. S’hi accedeix des de l’Esplanada, avinguda coneguda a Mataró que compta amb un pati rectangular arranjat. El convent compta també amb un claustre, cambres per a la comunitat, cisterna, rebost, hort i gruta. L’interior del convent és auster i senzill i té poca llum externa.

El convent de les Caputxines va ser un dels molts edificis que van obrir les seves portes durant les ‘48 hores Puig i Cadafalch’ que es van celebrar l’octubre de 2013.