Treballadors de la Renault

"... Jo era xapista, arreglava cotxes..."

  • Laura Arias / Antonio Bellido
  • Dijous, 06 Juny 2013 00:00

Foto antiga, els treballadors de la renault

Al voltant d’una taula. Així és com es van reunir fa prop de trenta anys els treballadors de l’empresa Renault de Mataró. La foto ha estat cedida per Antonio Bellido, un dels antics treballadors de l’empresa automobilística. En els darrers anys de l’empresa, hi havia prop d’un centenar de treballadors. “Jo era xapista, arreglava cotxes, i l’Antonio Bellido va ser el nostre encarregat durant un temps”, explica José Orquín, més conegut entre els seus companys com “el maño”. Ell va treballar durant vint anys a la Renault i prop de vint més a la Toyota. Tota la vida entre cotxes.

Mentre funcionava el taller, era habitual que els obrers es trobessin fora d’horari laboral. “Per Sant Eloi, que era el patró dels mecànics, anàvem a celebrar-ho i dinàvem en un restaurant”, explica Orquín. No era estrany veure cinquanta o seixanta membres de l’empresa en aquesta mena de celebracions.

Retrobament

Ara, els antics treballadors de la Renault volent trobar-se de nou al voltant d’una taula. Per això fan una crida als seus companys per posar-se en contacte amb ells i organitzar l’àpat. Els interessats poden trucar al telèfon d’Antonio Bellido: 600.083.483.