Es busca cartell Alternatiu!

10è Concurs Cartell Alternatiu Les Santes 2018

  • Redacció // Fotos: cedides
  • Divendres, 22 Juny 2018 00:00

Cultura 2018, concurs cartell alternatiuEl Concurs del Cartell Alternatiu de Santes arriba aquest 2018 a la seva desena edició. Ja fa una dècada que des del Tot Mataró s'obre la porta a que tothom, absolutament tothom, pugui fer una proposta sobre la imatge de la Festa Major de Mataró.

A partir d'aquesta setmana ja es poden entregar tantes propostes com es vulguin i el termini expirarà el pròxim 10 de juliol.

El Concurs del Cartell Alternatiu de Santes és eminentment popular i no hi ha limitació de cap tipus, ni de tècnica, ni d'edat, ni de nombre de cartells per concursar. Només es tracta de seguir les bases del certamen i de deixar-se endur per la imaginació. El vot popular serà el que determinarà quin és el Cartell Alternatiu de Santes 2018.

Òbviament, guanyar té premi. Els participants opten a tres premis: el primer un iPad gentilesa del Tot Mataró i SimóMac, el segon un lot de productes de pintura d'Abacus i el tercer un menú a Bocca Restaurant. Atreveix-te a fer el teu cartell!

Cultura 2018, pinzells cartell alternatiu

Les bases del Concurs
-El Concurs del Cartell Alternatiu de Santes és una iniciativa del Tot Mataró i Maresme. La participació és oberta i comporta l’acceptació d’aquestes bases.

- El Concurs consta de tres premis. El guanyador de la votació popular, que guanyarà un iPad Mini gentilesa de SimóMac, el segon més votat que guanyarà un premi a determinar i el premi del jurat que guanyarà un menú per a dues persones a Bocca Restaurant.

- Es poden presentar tants cartells com es vulgui enviant-los a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. abans de les 24h del 10 de juliol de 2018.

- S’hi haurà de fer constar de forma clara el NOM de l’artista i el TÍTOL de l’obra. L’organització notificarà la correcta recepció del cartell i es reserva el dret de fer modificacions en el títol si ho considera pertinent.

- Els treballs han de ser originals i incloure la llegenda 'Les Santes. Festa Major de Mataró'. Del 25 al 29 de juliol del 2018.

- La tècnica és lliure, els treballs han de ser originals i s’han de lliurar a mida DIN A3 digitalitzat (preferiblement en format PDF).

- El participant cedeix al Tot Mataró i Maresme els drets d’utilització i reproducció dels treballs.

- El guanyador i la resta de premiats es publicaran a l'interior de la revista especial del Tot amb motiu de la Festa Major de Les  Santes.

- El jurat del certamen farà una selecció de cartells finalistes, que passaran a votació presencial i a través de la web i de Facebook.

- La identitat dels guanyadors es donarà a conèixer per comunicació telefònica el 15 de juliol.

- El jurat del certamen l’integren l’editora del Tot Mataró Mari Carme Rodríguez, el gerent de SimóMac Simó Roig i el responsable de fotografia del Tot Mataró Daniel Ferrer.

9 anys de cartells populars


La varietat d'estils marca tant les diferents propostes de cada any com els guanyadors que queden en el palmarès del Concurs

De Cartell de Santes n'hi ha un, però de possibilitats moltes més. Aquesta és la realitat que vol posar de manifest des de la seva creació el Concurs que organitza el Tot i que vol ser un estímul pel cartellisme alternatiu i popular. Cada any són més i més diverses les propostes que es reben i que retraten o conceptualitzen la Festa Major de Les Santes de manera original i genuïna.

En aquest sentit n'hi ha prou amb veure les diferències entre les nou propostes que han guanyat el certamen i que configuren la col·lecció compartida, escollida per votació dels mataronins i mataronines, del Cartell Alternatiu dels darrers nou anys. Nou propostes diferents, d'estils diferents, que mostren que realment darrere de cada artista santero hi pot haver un cartell diferent i autèntic. Com serà el d'aquest 2018?

El palmarès, any a any

Cultura 2018, cartells alternatius

Cultura 2018, cartells alternatius

Cultura 2018, cartells alternatius