Aula de Teatre: la feina feta

Disset tallers han mostrat la seva activitat formativa

  • Comas Soler
  • Dimarts, 25 Juny 2013 11:07

Aula teatre

Com sempre per aquestes dates, l'Aula de Teatre de l'Ajuntament de Mataró ha proposat un seguit de tallers de fi de curs per donar a conèixer el resultat de la tasca duta a terme durant força mesos. Aquest any han estat disset els tallers de teatre i de dansa que s'han pogut veure en quatre caps de setmana consecutius, des de finals de maig fins gairebé Sant Joan, a Can Gassol i al Monumental.

D'aquesta manera han ocupat l'escena més de dos-cents cinquanta alumnes dels diversos cursos que ofereix l'Aula, des dels més petitons, aquells que han fet el seu primer tast teatral, fins als del grup de gent més gran, en el qual la veterania no és mai obstacle per a una il·lusió renovada.

 
Valors educatius

Malgrat l'heterogeneïtat dels exercicis mostrats i les indefugibles desigualtats de nivell en la seva execució, en conjunt els tallers han ofert una mesura fidel de l'activitat de l'Aula i han permès percebre un cop més l'interès que té per a la ciutat aquesta institució docent tan singular que ja és a prop de complir trenta anys d'existència dedicada a promoure, fer viure i encomanar els valors educatius de les arts de l'escena.

Una menció especial s'ha de fer de l'anomenat grup d'integració teatral, format per una quinzena d'actors i actrius amb discapacitat psíquica vinculats a la Fundació El Maresme, que han escenificat un muntatge basat en 'El petit príncep', el celebrat conte d'Antoine de Saint-Exupéry. Amb text inclòs, ha constituït un treball modèlic d'expressivitat, d'esforç personal i d'adequació a les possibilitats de cadascú.

Més espectadors

De la banda del públic, també s'ha de fer un balanç esperançador. Perquè mai els tallers havien congregat una assistència tan nombrosa i diversa: més de dos mil espectadors. A sobre, la capacitat de convocatòria ha aconseguit anar més enllà dels cercles habituals de parents, compis i col·legues. I això és una altra gran notícia.

Per acabar, a la valoració positiva d'aquest final de curs de l'Aula s'ha d'afegir la seva implicació activa en la campanya "La fam no fa vacances" que el Banc dels Aliments està fomentant per tot Catalunya, per tal de garantir que a cap persona necessitada no li falti menjar durant l'estiu. A cada taller realitzat hi ha hagut voluntaris recollint queviures. També en això –fent evident que el teatre cal que sigui una via de compromís social–  l'Aula ha estat exemplar. Bona feina i per molts anys!