Bon balanç final de la Fira Mediterrània de Manresa

El certamen té la mataronina Tere Almar com a directora artística

La Fira Mediterrània de Manresa ha rebut la visita d'un total de 1.251 professionals en aquesta catorzena edició. Es tracta de 135 més que l'any passat. Tot i això, el director de la Fira, Jordi Bertran, ha alertat que la capacitat de compra d'aquests professionals s'ha reduït de manera considerable com a conseqüència del mal moment econòmic. La pluja també ha estat la gran protagonista d'aquests quatre dies de Fira i els forts aiguats que han caigut a la capital del Bages des d'aquest dijous han obligat a suspendre catorze espectacles. Malgrat tot, el nombre d'entrades venudes ha augmentat un 24.45 per cent respecte l'any passat. La propera edició de la Fira se celebrarà del 8 al 11 de novembre del 2012.

Del total de 1.251 professionals que han participat enguany a la Fira Mediterrània de Manresa, el 79,1% són catalans, l'11'1% arriben de l'Estat espanyol, i el 9,6% són estrangers. En aquest sentit, el director de la Fira, Jordi Bertran, ha explicat que la presència internacional a la Fira ha augmentat un 12,39%, amb un total de 712 ens que provenen de 28 països diferents. Bertran també ha destacat el fet que s'hagin exhaurit les entrades de catorze espectacles. Segons el gerent, les xifres d'entrades han millorat respecte l'any passat i ahir al vespre ja s'havien adjudicat un total de 16.206 entrades en els espectacles de pagament. Això suposa un increment del 24,45% respecte les xifres de l'edició anterior. 
Entre els indicadors de valoració de la catorzena edició de la Fira Mediterrània, enguany n'hi havia un de destacat: els 208 litres per metre quadrat que van caure a la capital del Bages entre dimecres i divendres. Sens dubte, la pluja ha estat una de les grans protagonistes de la Fira que ha obligat a anul·lar un total de 14 passis. 

 



Un 15% menys de pressupost 



L'edició d'enguany ha comptat amb un 15% menys de pressupost respecte l'any passat. Una xifra que encara està lluny del 30% que s'havia plantejat en un principi des del Departament de Cultura de la Generalitat. Tot i això, el Director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, Lluís Puig, ha assegurat que el Departament de Cultura no s'imagina el sector cultural sense la Fira Mediterrània perquè "és un esdeveniment que repercuteix durant tot l'any a Catalunya i arreu del panorama internacional". 



Un elogi a la figura de Perejaume



La directora artística de la Fira Mediterrània de Manresa, la mataronina Tere Almar, ha elogiat la figura del poeta i pintor Perejaume, l'artista convidat de l'edició d'enguany. Segons Almar, Perejaume ha contribuït a marcar i normalitzar la cultura catalana. "És un luxe d'artista, l'intel·lectual més sòlid d'aquest moment i d'una gran qualitat humana", ha apuntat. Almar ha destacat "la coherència global" de la proposta de Perejaume, que ha tingut com a fil conductor 'El pes de les imatges'.