El nou Cicle de Música Clàssica al Foment amb més empenta que mai

Incorporen diverses novetats com la residència a Mataró de l’Orquestra de Cambra Catalana o la col·laboració d'iniciatives ciutadanes com el Premi de Música Ciutat de Mataró i el concert de The Ohio Big-Band Mataró

El nou Cicle de Música Clàssica

El Foment Mataroní i la Direcció de Cultura uneixen esforços per oferir a la ciutat el Cicle de Música Clàssica. El programa general està dividit en tres blocs: el Cicle de Concerts de l’Orquestra de Cambra Catalana, el XVI Cicle de Concerts Simfònics, i el XIV Cicle de Sarsuela. Aquesta edició, a més, compta novetats com el fet que Mataró comptarà amb una orquestra en residència, l’Orquestra de Cambra Catalana. Començarà així una col·laboració durant tot l’any amb el Cicle de Música Clàssica, oferint un total de cinc concerts, dos dels quals compartiran escenari amb el Cor Ciutat de Mataró i amb l’Escola Municipal de Música de Mataró (EMMM).

També s'incorporen al Cicle de Música Clàssica dues iniciatives: el Primer Premi de Música Ciutat de Mataró organitzat per l’Aula de Música Masafrets i el concert de The Ohio Big-Band Mataró, una formació creada dins de l’Escola de Música El Carreró. 


Cinc concerts de l'Orquestra de Cambra Catalana

L’orquestra de Cambra Catalana es presentarà a la ciutat el 16 de desembre al Teatre Monumental amb el 'Concert de Nadal' on col·laborarà amb el Cor Ciutat de Mataró. A partir d'aquest esdeveniment protagonitzarà un concert mensual fins al mes de maig a cavall entre el Teatre Monumental i el Foment Mataroní. El darrer dels concerts de l’Orquestra de Cambra Catalana serà el 19 de maig al Foment Mataroní, en col·laboració amb l’EMMM, de manera que els alumnes podran treballar amb una orquestra professional.

Enguany aquest cicle constarà de quatre concerts del més alt nivell distribuïts entre el febrer i el juliol d'aquest any. El primer d’ells serà el 25 de febrer amb l’Orquestra de Cambra Terrassa 48, seguit del concert de l’Orfeo Català dins del seu projecte 'Xarxa coral'. El tercer anirà a càrrec de l’Orquestra simfònica del Vallès i, per últim, l’Orquestra de Cambra del Reial Cercle Artístic de Barcelona oferirà 'Ball de màscares'.

Sarsuela d'Europa i Amèrica

Aquest any el Cicle de Sarsuela ens portà cinc espectacles: tres de les quals aniràn a càrrec de la companyia de Sarsuela Cituat Comtal i el Cor Lírica de Sant Andreu. Les altres dues propostes aniran a càrrec d’aquest mateix Cor en solitari. El tret de sortida serà 'La Bella Helena', seguit de 'La Generala' i de 'La dogaresa’.
Per acabar aquest Cicle, s’oferirà “Músiques d’arreu del Món, el viatge de la vostra vida” amb Orquestra i Cor Aula Lírica i el Ballet Petit Món. Un recorregut pels grans èxits dels diferents estils musicals d’Europa i d’Amèrica.

Noves col·laboracions

En aquesta nova edició del cicle s’han incorporat dues col·laboracions de ciutat. El 29 d’abril arriba la primera, un concert de 'The Ohio Big-Band Mataró' formació creada dins de l’Escola de Música El Carreró, una formació molt jove liderada per Enric Serras i integrada per 19 intèrprets d’entre 10 i 23 anys. La segona col·laboració prevista seran els concerts dels guanyadors del Primer Premi de Música Ciutat de Mataró, organitzat per l’Aula de Música Masafrets de Mataró. El guanyador de la categoria de piano és José Songel Sanchís i els guanyadors de la modalitat de música de cambra van ser Strange Trio.