“La meva música té un caràcter molt fresc i optimista”

Guillem Roma és el primer músic del Camí de Santes 2017, aquest diumenge 25 de juny a les 21 h a la plaça de Can Xammar presentarà el seu nou àlbum Connexions

  • Laia Mulà // Foto: cedida
  • Divendres, 23 Juny 2017 00:00

Cultura 2017, guillem roma

Què podrà veure el públic que vingui al concert de Camí de Santes d'aquest diumenge?

És la primera vegada que tocarem a Mataró, en aquesta ocasió en format duo. Serà un concert especial perquè el fet d'anar en format reduït permet connectar més amb el públic. En els directes intento fer participar el públic perquè penso que els concerts no els fem els músics i la gent mira, sinó que els fem entre tots.

En aquesta ocasió presentaràs el teu nou treball: Connexions. Com és el disc i què transmet?

La meva música en general té un caràcter molt fresc i optimista, tant en aquest disc com en els altres tres que he editat. No és música festiva però manté un aire elegant amb un fil conductor molt optimista. Les cançons transmeten una mirada crítica i preocupada del món que ens envolta però sempre destacant el costat positiu.

Sovint has dit que les cançons neixen de la bellesa de les connexions amb un mateix, el món i els altres. Per què centres el contingut del nou disc al voltant de les connexions?

Sempre m'he mogut pel món musical en solitari i seguint el que a mi em sortia de dins, m'he anat trobant amb persones i artistes amb qui he establert un vincle que m'ha fet veure la importància de connectar amb les persones i amb el públic. La música et permet establir una connexió amb el teu voltant.

Guillem Roma protagonitza el primer de quatre diumenges 'Camí de Santes' a Can Xammar.

Com definiries el so de les teves cançons?

Fuig de patrons i etiquetes i compta amb influències molt diverses d'arreu del món. Tot i això, no deixa de ser cançó amb arrel mediterrània. En definitiva, faig cançó d'autor amb influències de músiques del món.

Ja fa deu anys de l'edició del teu primer àlbum. Què destacaries de la teva trajectòria?

Vaig publicar el primer disc l'any 2007 però no tenia la intenció de dedicar-me a la música. Després de quatre anys fora, vaig tornar i m'hi vaig centrar. Sempre he anat fent el meu camí al marge del circuit de la indústria musical i m'he autoeditat. En els dos últims discos hi ha hagut una evolució que m'ha permès entrar a festivals i anar fent camí en el món de la música.