Tres grups del Maresme seran al Viña Rock 2017

El festival espera rebre unes 200.000 persones el pont de maig a Villarrobledo (Albacete)

  • Redacció
  • Dimarts, 18 abril 2017 13:55

Exceso

Falta només una setmana perquè joves de tota la Península facin peregrinació cap a la petita localitat de Villarrobledo, a Albacete, per a ser presents en la 21a edició del Viña Rock. Es tracta de la cita de música alternativa de més entitat i una cita fixa en moltes agendes, el pont del primer de maig. Enguany el Viña Rock espera seguir en la línia de públic de les últimes edicions que eleva al voltant de les 200.000 el nombre de persones que entren al recinte entre les tres jornades maratonianes de concerts. Està considerat com el festival més gran del sud d’Europa en rock i música alternativa.

Aquest 2017, a més, el Viña tindrà més accent maresmenc que en cap ocasió precedent, ja que seran tres les bandes amb integrants de la comarca que pujaran a un dels sis escenaris del recinte. En tots tres casos serà el debut en aquest festival. Són els Ebri Knight, Exceso –que tornen als escenaris després d'una aturada– i Lágrimas de Sangre.

Ebri Knight, per primer cop al Viña

Entrar al cartell del Viña Rock era qüestió de temps per Ebri Knight, un grup que trepitja fort i que ja s'ha convertit en un dels que mou més públic a Catalunya. Després de ser referents en nombrosos festivals debutaran al gran aparador de l'Estat actuant a les 3.50h de divendres 28 d'abril, tancant la primera nit de Viña a base del seu rock cèltic frenètic. Serà a l'escenari Smoking, el mateix en el qual Exceso haurà tornat als escenaris hores abans a les 18.30h. El concert del Viña és el primer d'aquest grup des del 2014, quan van fer una aturada després de dos discos que tindran continuïtat en un tercer del qual ja tocaran cançons al Viña. Se'ls ha comparat amb grups com Marea o Extremoduro per la seva sonoritat de rock canònic.

Exceso tornen als escenaris al Viña

El dissabte 29 d'abril serà el torn de Lágrimas de Sangre, un grup emergent i cada cop més popular que serà responsable d'obrir la jornada a l'escenari Viña Grow, el destinat majoritàriament a la música reggae. Els maresmencs presentaran el seu popular disc en el mateix escenari que hores després rebrà a Asian Dub Foundation o l'endemà, diumenge, un dels incombustibles de la música jamaicana mundial com són Toots and The Maytals.

Videoclip de Lágrimas de Sangre