Línia Maginot, El secret pop del país

  • Redacció // Foto: cedida
  • Divendres, 24 abril 2015 12:35

Cultura 2014/2015, linia maginotA partir d’ara la Línia Maginot deixarà de ser el conjunt fortificat més important de la història per ser també un projecte musical que deixa el públic sense defenses. Línia Maginot és un bastió des d’on sentir històries de passió, incomprensions amoroses i tempestes d’emocions sense recer.

Formats durant el 2012 els de Vilanova i la Geltrú fan una precisa mescla d’instruments elèctrics propis del pop i del rock i d’acústics com l’acordió o la mandolina aconseguint una textura filada de so americà, beat i mediterrani. Cançons melòdiques amb rerefons de folk mediterrani i les millors receptes anglosaxones.Les onze cançons que configuren el disc Fibominacci són una bona mostra del so Maginot: enèrgic i fresc, amb tornades contundents i melodies que es complementen amb l’harmonia de les quatre veus per explicar-nos des d’un punt de vista madur i juganer, històries quotidianes universals.

Debut de Black Fanegas

Com a pròleg i per obrir boca a l’Ap hi haurà el debut a casa de Black Fanegas, el projecte en solitari del mataroní Pedro Vicente del Roble, sempre a cavall de l’humor i el drama, lliures i imaginatives, sorgides de rauxes d’inspiració momentànies del músic. El propi baixista i excomponent de les formacions de la capital del Maresme Aleph Cuántico i Tropic Panda, el defineix com a “pop espontani i tragicòmic”, i com ell diu: “he volgut crear aquest projecte per poder explicar les meves històries internes, fictícies o reals, que sempre em mantenen la ment ocupada”.

ACTES

Dates:
Dissabte 25 abril

Hora:
23h

Lloc:
Sala Gran del Clap (C. Serra i Moret, 6. Mataró)

Entrada:
Anticipada: 5e.
Taquilla: 8e.