Macklemore & Ryan Lewis i Jack Johnson, al Cruïlla BCN

El festival d’origen mataroní s’amplia un dia i comptarà també amb Band of Horses

  • Cugat Comas
  • Dimecres, 09 abril 2014 17:11

Macklemor

Dimarts al migdia es presentava a l’antiga fàbrica d’Estrella Damm la major part del cartell del Cruïlla BCN, el festival d’origen mataroní que per sisè any se celebrarà a Barcelona. Macklemore & Ryan Lewis, en la seva única actuació a tot l’estat, són els innegables caps de cartell d’una edició que manté l’etiqueta variada i heterogènia entre estils, públics i nacionalitats que l’han convertit en el tercer festival en importància, per darrere de Primavera Sound i Sónar. Coincidint amb la presentació dels nous grups del Cruïlla s’han apujat els preus dels abonaments a 60 euros els tres dies. Les entrades d’un dia pugen a 40 euros divendres i dissabte i 25 euros el diumenge.

Al costat de Macklemore & Ryan Lewis, un dúo de hip hop colorista, festiu i entusiasta que s’ha fet famós sobretot arran de l’èxit ‘Can’t hold us’ destaquen també com a caps de cartell Jack Johnson, Band of Horses, Emir Kusturica i Agnus i Julia Stone, que s’afegeixen a la llista ja coneguda integrada per Calle 13, Vetusta Morla o Zaz.
Precisament aquesta darrera és l’artífex que el festival s’ampliï una jornada i presenti per primer cop un concert en diumenge, el de la francesa i els catalans Blaumut el 13 de juliol. La resta d’artistes, amb noms encara per confirmar, es distribuiran entre l’11 i el 12 de juliol al Parc del Fòrum barceloní.

Grups internacionals i de casa

L’aposta diversificada de música per la que sempre advoca el Cruïlla no fa excepcions aquest any i agrupa des de referents de l’ska com The Selecter a John Butler, el “Ben Harper” d’Austràlia passant per Imelda May o el blues tuareg de Tinariwen. Una de les sorpreses del festival podria ser Skip & Die, una aposta electrònica de Sud-Àfrica.
Al costat de diferents apostes internacionals, la major part de les quals constitueixen la part enigmàtica i per descobrir del programa que sempre caracteritza el Cruïlla apareix una nodrida presència de la música de casa amb els fenomens festius de més recorregut popular com Txarango –amb disc nou convertit en fenomen de descàrregues–, Bongo Botrako i Oques Grasses o la música de la Nueva Vulcano i Za! per una banda o les veus més personals de Maria Rodés, Sara Pi i Joan Dausà per l’altra. La celebració dels 20 anys de Berri Txarrak o una aposta sorprenent com MODA completen la quota estatal.