Partidaris: 10 anys de cançó, poemes i compromís

El grup celebrarà l’aniversari amb un concert al Foment el dia 1

  • Cugat Comas
  • Divendres, 31 Maig 2013 00:00

Cultura, partidaris

El grup Partidaris celebra demà dissabte dia 1 amb un concert al Foment Mataroní els seus primers 10 anys de carrera musical. Ho farà amb un concert ben especial en què s’acompanyaran d’amics com JC Tomé o Àngel Valgreen i grups com Primavera per la Pau o Mestre d’Aixa. Tot plegat, gratuït i per celebrar aquesta primera dècada de molta paraula, molta cançó i molt compromís pel que es deia i com es cantava: “Partidaris va començar com un projecte de poemes musicats de cantautors, després vam evolucionar a grup que feia les cançons de cantautors que ens agraden, des de Sabina a Ovidi Montllor, fent arranjaments propis amb els nostres cinc instruments, fugint d’allò típic i fent una proposta acurada”, explica Xavier Dangla.

La música de Drexler, Serrat, Llach i un llarg etcètera sonarà a dalt del Foment Mataroní. “Tenim un repertori triat per tots, amb cançons que ens sentim ben còmodes i que cadascú va proposant i com que més o menys ens agrada el mateix anem assimilant les cançons” ens diu Ramon Puigvert que explica que “energia, reivindicació i bones cançons són els elements clau de la nostra aposta musical”. En aquest sentit ironitza afirmant que “som un grup ecologista perquè reciclem cançons, no embrutem amb temes nous”. La música de cantautor que els hi és pròpia ha adquirit amb aquests anys nous tints d’actualitat: “tristament, la vigència de les cançons que fem és cada cop més actual, ens moltes coses som als anys 70 i hem de reivindicar el mateix, les mateixes llibertats”, explica Dangla.

Il·lusió de tocar per Santes

Partidaris, grup molt vinculat al barri de Rocafonda, pujarà a l’escenari envoltat dels amics per celebrar “els primers 10 anys” i es creuen amb corda per a uns quants més. Puigvert confessa que “una cosa que ens faria il·lusió, i que no hi ha manera, seria actuar per Les Santes”. En espera que arribi aquesta ocasió seran al Foment per oferir un repertori amb el que se senten ben segurs: de tot ell Ramon Puigvert escull el ‘Palabras para Julia’ de Paco Ibañez i Xavier Dangla el ‘Perquè vull’ d’Ovidi Montllor.  Gust de Partidaris.

Partidaris: 'Le Métèque' de Georges Moustaki adaptat per Marina Rossell