Els adults gaudeixen de la seva versió del Tria Menut

Contes, titelles i jocs tradicionalment infantils es fan un lloc en la nit dels adults

L’opció de programar diversos actes per al públic infantil dins una mateixa franja horària, en espais molt pròxims entre ells i sota una única denominació és ja un clàssic de Les Santes amb el Tria Menut que es va fer la tarda del 28, però el 2005 ha estat el primer any en què aquesta opció s’ha traslladat a la nit i ha adaptat els seus continguts a un públic adult. Així ha nascut el Tria de Nit.

La tarda del 28 està farcida d’actes per als més petits. Juntament amb la Postal de Gegants té lloc el tria menut que va posar les places del centre històric de la ciutat al servei dels més petits. L’oferta va ser variada i espectacles de divers caire van satisfer el públic infantil. Els nens van poder triar entre l’activitat que més els agradava, tot i que el que molt-s van preferir va ser donar un cop d’ull a totes les ofertes. Així, van poder triar entre les titelles del Fossar Xic, els jocs de la plaça Gran, els contes a l’orella de la plaça Santa Maria i l’espectacle Desbandada a Can Xammar.

Jocs, titelles i contes per adults
Poques hores més tard els mateixos espais i les mateixes activitats van ser adaptades per aquells una mica més crescudets i que volien conèixer l’alternativa a la nit eròtica dels darrers anys. Així, el Fossar Xic es va mantenir com a escenari de titelles, tot i que aquest cop amb uns personatges més coneguts i provocadors com Dalí. La plaça Gran va mantenir els seus jocs, pels que van voler tornar a ser nens per una nit, i Desbandada també va tornar a representar-se a la plaça de Can Xammar. Els contes a l’orella de la plaça Santa Maria van convertir-se en contes irreverents explicats per actors que interactuaven amb el públic i dos nous espais també van comptar amb activitats. Les novetats nocturnes van ser a la plaça de la Peixateria, amb un espectacle de circ i la nit de curts al carrer Na Pau.

Malgrat la múltiple oferta que va permetre passejar pel centre històric gustant una mica de cada activitat, el regust final és que a aquesta nit encara li cal temps per fer-se un lloc entre els mataronins, en una nit en que els Requisits omplen, any rere any, la plaça de l’Ajuntament. La principal de la Bisbal va reunir als habituals dels balls d’agarrao, el de rams i el del fanalet, inclosos.