29: Fi de festa amb la Tronada i el darrer ball

Igual dispararà la Mascletà després de l’èxit de l’any passat

El 29 és el darrer dia de festa. Res d’encarar-lo, però, a la baixa; les depressions ja arribaran l’endemà. El 29 és dia de celebrar i aprofitar de forma sonada les darreres hores de Santes. El Nou Parc Central tornarà aquest any a ser la casa dels trons i espetecs de carcasses i traques que, a mode de Mascletà, tornaran a anunciar que la fi de la disbauxa s’acosta. La Pirotècnia Igual farà una Tronada de fi de Festa després de la bona acollida que la iniciativa va tenir l’any anterior. Just quan el darrer dels tres trons -després de minuts d’intensitat pirotècnica del tot eixordadora- esclati tothom haurà d’anar al Parc Central, el de tota la vida.

Al Parc té lloc l’Espetec Final, el darrer dels balls santeros, la revetlla més desenfrenada en la qual cal esprémer les forces del cos, deixar-se anar al so de la música i acabar de gaudir Les Santes que, a poc a poc, ens van deixant. Hi haurà qui li agradarà més fer vida de barra, hi haurà el que no para de ballar, hi haurà qui s’apuntarà a fer castells amb cadires i hi haurà qui, de la gespa estant, s’ho mirarà tot per sobre. L’ambient de les nits del Parc hi serà de forma plena i les orquestres Cimarron i Litoral seran les encarregades d’amenitzar una nit que es recorda durant temps.

Cau la xeringada grossa de la programació

Com en el cas de la Ruixada, ni la sequera ha pogut amb les xeringades. El matí del 29 tornarà a ser propietat exclusiva de l’aigua en les xeringuetes i la xeringada que, a partir de les onze del matí, tindran la Plaça d’Espanya i el Parc Central com a seus. La simpàtica guerra d’aigua entre iguals passa per ser un acte amb milers de persones que corren, ballen i s’esquitxen o es ruixen depenent de la mida de la xeringa. En definitiva, jugar amb l’aigua per encetar refrescats el darrer dels dies de Santes.

Els més grans però hauran de quedar-se a casa –alguns allargant la dormida que a aquestes alçades sempre va bé– perquè la sequera no impedeix que els més petits guerregin amb les xeringues però sí que els més ganàpies segueixin amb l’exemple. L’aigua de la Piscina Municipal no dóna per a tot i, per això, sota el pretext que els adults ja tenen La Ruixada del 25 per refrescar-se, aquests es quedaran amb les ganes perquè la Xeringada grossa desapareix del programa de la festa.

Miquel Gil
El valencià serà a Can Marchal per tancar-hi el cicle de tres concerts que s’hi fan. Serà una bona ocasió per veure l’excomponent d’Al Tall en la seva plenitud artística, de reivindicació musical, la valenciana, molt rica i plena. És un acte molt recomanat per la vàlua de l’artista.

Albada amb xurros
L’Albada és la resistència dels fidels enfervorits que queden a les sis del matí del dia 30 a què la festa marxi fins l’any següent. Amb Los Labradores i la petició de la gent que no deixi de sonar El Bequetero s’arriba a la Plaça de Santa Anna on aquest any tornarà a haver xocolata amb xurros després del desengany de fa un any.

Itinerari dcl dia
11h, a la Plaça Espanya i al Parc
Xeringuetes i Xeringada petita
A excepció dels més grans que ja tenen La Ruixada, tots els altres tenen la cita amb la simpàtica guerra d’aigua.

19:15h, des de l’Ajuntament
Anem a tancar
La darrera ocasió per veure les comparses mataronines que tornen a Can Marfà. Pel camí, qui vulgui, pot intentar fer ballar les figures.

22h, a Can Marchal
Miquel Gil
L’excantant d’Al Tall oferirà el tercer dels concerts de Can Marchal . Darrera trobada íntima amb la música d’autor.

23:50h, al Nou Parc Central
Tronada final de festa
Per tornar a sentir la mascletà a càrrec de la pirotècnia Igual.

En acabar, al Parc Central
Espetec Final
Darrer dels balls de Santes

En acabar, des del Parc Central
L’Albada
Darreres comptades fins a quinze i a esperar un any per Les Santes 2006.