Sergi Ortiz: "Fem rock de veritat, com els Rolling Stones"

Entrevistem el cantant d'Smoking Stones, un dels grups que no podran actuar el dia 27 a causa de la previsió de pluja

  • Neus Masnou // Fotos: cedides
  • Dissabte, 27 Juliol 2019 07:28

Smoking Stones

Amb 20 anys d'experiència sobre els escenaris, els Smoking Stones són un dels grups que no podran actuar el 27 de juliol a causa de la previsió de pluja. 

Com i quan es crea Smoking Stones?

Va començar amb el periodista Jordi Tardà el 95. Aleshores, tocàvem a una sala cada dimarts. Allà va iniciar la història, i fins ara.

Per què un grup d'homenatge als Rolling?

En Jordi era molt fan dels Rolling Stones, fins i tot amic personal d'ells. Jo els considero la banda de la meva vida, i quan ens vam ajuntar els dos, el grup simplement va sorgir. Des d'aleshores han passat moltes coses. Al llarg dels anys hem canviat músics i hem gravat ja cinc discos, alguns de versions, altres d’adaptacions en català o castellà. I per celebrar els 50 anys dels Stones hem fet de tot, com un especial a TV3.

Què té d'especial un concert vostre?

És molt autèntic, el que fem és rock de veritat, com els Stones. Ho aconseguim perquè ho tenim ja dins, no és una imitació, és quelcom que surt del cor.

Heu hagut de fer molta feina d'estudiar de prop els Rolling?

Jo, personalment, no, perquè ja he crescut escoltant els Stones i em sé totes les cançons, ho porto dins. És cert que algun músic del grup se les ha hagut d'aprendre, però agafem sempre professionals que tota la vida han estat dins el món del rock&roll. Sí que, com qualsevol músic, hem hagut d’estudiar una mica les cançons.

Smoking Stones

Què és el més important a l'hora d'imitar en Mick Jagger?

Intento que s'assembli la veu, però també he de fer com ell i estar a tot arreu de l'escenari, dominar la visió del públic. Faig el que puc. El que m'agrada és que la gent s'ho passi bé i que sembli que de veritat estan veient els Stones. El més difícil és aguantar dues hores amb tant moviment; ell té 70 i pico anys i encara se sap moure moltíssim. Físicament és molt esgotador fer de Jagger.

Cançons que segur que sonaran?

Honky Tonk Woman, Jumping the Flash o Satisfaction sempre surten. Guardem a la màniga les que sempre han de sonar. Just ara ens preparem les cançons dels 60, quan normalment sempre hem tocat més les dels 70 i 80. Estem fent un nou repertori.

Què n'espereu de l’actuació del 27?

Que la gent estigui súper endollada, divertint-se i amb ganes de marxa. Nosaltres ens ho passarem bé segur, sempre ens muntem la nostra pròpia festa sobre l’escenari. Si, a més, s'hi suma gent a passar-ho bé amb nosaltres, és fantàstic.