Les tres colles volen castells de gamma extra

Els Capgrossos arriben a Santes en ratxa i opcions sobre la torre i el 5 de 9

  • Redacció // Fotos: Daniel Ferrer
  • Divendres, 21 Juliol 2017 00:00

Diada Castellera de Les Santes 2016
La Plaça de Santa Anna serà el centre d'atenció aquest diumenge al migdia no només de tots els mataronins, pendents d'un dels actes més concorreguts de la Festa Major sinó de tota l'afició castellera. El motiu és que la diada de Les Santes repeteix per quart any consecutiu un cartell d'autèntic luxe, que convoca a més de la colla local a dues de les tres millors colles del moment.

Castellers de Vilafranca, camisa verda, i Minyons de Terrassa, camisa malva, tornen a ser els convidats d'honor d'una jornada castellera que té visos de convertir-se en la millor mai vista a la ciutat. Els castells coneguts com de gamma extra, més complicats que els de nou pisos, són l'objectiu compartit de totes tres colles. Cadascuna anant a la seva. Però buscant objectius de màxims en tots tres casos.

Els Capgrossos arriben a la seva diada més important en ratxa. Sumen ja set castells de 9 i ja han dit obertament que treballen per arribar a aquest diumenge amb opcions d'intentar no només la torre de 9 amb folre i manilles –castell màxim de la colla i que només han pogut carregar a casa, una vegada, ja el llunyà 2011– sinó també el 5 de 9 amb folre. Al tancament d'aquesta edició no eren clars ni un ni l'altre intent, però l'ambició era patent entre els de la camisa blava, que també duran en cartera el 3 i el 4 de 9 i que volen plantar també un pilar de mèrit: de 6 o fins i tot de 7 folrat.

Els Capgrossos van carregar la torre de 9 el 2011

Capgrossos, Minyons i Verds són el cartell consolidat d'una diada que es preveu apassionant.

Els plans de les convidades

El 2 de 9 podria ser també el gran objectiu d'uns Minyons de Terrassa que l'han completat els darrers dos anys a Santa Anna. Completar tres castells de 9 seria un èxit per a uns egarencs amb baixes importants. Pel que fa als Castellers de Vilafranca tenen ambició de signar les seves millors Santes i es plantegen fins a tres castells de gamma extra. L'emoció està servida, aquest diumenge a les 12.

Diada Castellera de Les Santes 2016
La colla amb els objectius més ambiciosos tornarà a ser els Castellers de Vilafranca, que es plantegen fer la torre de 9, el 3 de 9 amb l'agulla i també un 4 de 9 amb l'agulla que mai han fet a Mataró. La diada castellera tornarà a ser l'acte més mediàtic de Les Santes, transmès en directe i amb un especial de TV3 en diferit.
23 de juliol- Diada castellera- Plaça de Santa Anna, 12h