Matí institucional tranquil amb l’Anada a Ofici i la Missa de Glòria

L'Arquebisbe Auxiliar de Barcelona demana viure la fe amb intensitat per retornar al camí de la felicitat

  • Mireia Biel
  • Diumenge, 28 Juliol 2013 16:15

Anada a Ofici

27 de juliol. Enguany, el més calorós des de fa anys. El més matiner i el més ceriomoniós. A les set en punt, les Matinades anunciaven que calia sortir del llit – pels que sí que havien anat a dormir – per celebrar el dia de Les Santes. I poques hores després, l’Agrupació Musical del Maresme entonava les notes per donar la benvinguda a les autoritats que arribaven a l’Ajuntament.

Amb les banderes onejant a mig pal i el crespó encapçalant el balcó de l’Ajuntament, l’alcalde de la ciutat, Joan Mora, va rebre una a una les autoritats a la porta del consistori per dirigir-se fins a la basílica de Santa Maria en la coneguda Anada a Ofici, aquest any amb una participació altíssima. Així, s’hi van poder veure regidors de tots els partits polítics representats que van assistir a la posterior Missa de Glòria, així com altres polítics com el diputat per Esquerra Republicana de Catalunya al Parlament, Pere Aragonès.

El convidat d’aquest any va ser el President de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, que participava per primera vegada de la Festa Major de Les Santes i que va fer-ho vestint les típiques espardenyes de betes: “és el primer any que vinc, però me n’han parlat molt i molt bé d’aquesta festa”.

Reclam a la fe

Com cada 27 de juliol, les partitures de mossèn Manuel Blanch van sonar a la Basílica de Santa Maria en la Missa de Glòria en honor a Les Santes Juliana i Semproniana.  Plena a vessar, la basílica va gaudir d’una música única i d’una homilia que va estar marcada per una pregària per les víctimes de l’accident a Galícia. D’altra banda, el Bisbe Auxiliar de Barcelona, Sebastià Taltavull, que va oficiar la Missa en substitució del cardenal Sistach – que és al Brasil amb el Papa -  va demanar que “es proclami la fe en públic ara que la religió ha perdut pes en alguns sectors de la societat”. En el mateix sentit, Taltavull va assegurar que “es visqui la fe amb intensitat per retornar al camí de la felicitat”.

Ensurt amb en Robafaves

Just arribar a la Plaça Santa Maria, els gegants s’han col·locat per donar la benvinguda a les autoritats que es dirigien a Ofici. Ha estat aleshores quan en Robafaves s’ha desequilibrat i ha estat a punt de caure. Per sort, tot plegat ha quedat en un ensurt ja que els geganters han aconseguit parar la caiguda i redreçar-lo de nou.

Acabada la cerimònia religiosa pels voltants de la una, les figures van passejar-se en cercavila fins a l’Ajuntament, aquesta vegada passant pel carrer d’en Pujol per fer la salutació oficial davant l’altar dedicat a Les Santes Juliana i Semproniana.