Les Santes programa diverses propostes per als més petits de la ciutat

Una part molt important de les activitats de Les Santes són les dedicades als nens i nenes. Els infants gaudeixen molt en aquests dies de festes i per això una part important del programa va adreçada als mataronins més petits. Entre ballades amb els gegants, els nans, lluita d’aigua amb les xeringuetes,… també hi ha companyies que venen expressament per a fer-los passar una bona estona.

Fil Parranda porta la música a Mataró
La primera companyia adreçada als nens que visitarà Les Santes és el grup d’animació Fil Parranda. Serà l’encarregat de possar música a la tarda del divendres 25 de juliol. Amb la seva música fresca i divertida i un espectacle que porta el segell de qualitat de la companyia obriran una tarda festiva i plena de ball , potser la més popular de Les Santes. Així a les 18.00 hores al pati de Can Marchal els més petits podran jugar i ballar al ritme d’aquesta coneguda companyia.

Cous Cous Clown i Pallasos sense Fronteres presenten un espectacle amb missatge solidari
La següent companyia no trigarà gaire a arribar. En aquest cas es tracta d’un grup de pallasos que faran riure a petit i grans el matí del dissabte 26. A les 11.00 hores al passeig del Callao arriba a companyia Cous Cous Clown amb el seu espectacle No et colis… Nenes i nens del carrer. Es tracta d’un espectacle solidari creat per Pallasos sense Fronteres però interpretat per Cous Cous Clown. Utilitzan sempre el llenguatge propi del clown, l’història té com a finalitat conscienciar als més petits dels problemes que tenen altres nens de la seva edat i que els porten a tenir que marxar de les seves cases abandonant les seves famílies i veient-se obligats a viure al carrer. En acabar l’espectacle els nens podran participar en un taller per la pau.

El ja tradicional Tria Menut
Aquest mateix dia però a les 19.00 hores es podrà veure una activitat que ja vé siguent tradicional, el Tria Menut. Aquest any consta de tres espectacles, Les Tres Bessones i el Sr. Gaudí que es representarà al Teatre Monumental, Mag Màgia que es farà al Fossar Xic i Tot Circ a la plaça de l’Ajuntament.

Les Tres Bessones i el Sr. Gaudí és un espectacle de titelles realitzat per la companyia Per Poc. Aquesta va nèixer l’any 1989 per treballar especialment el teatre de la marioneta de fil, una especialitat que requereix molta habilitat en la manipulació i que té com a resultat una proposta dinàmica, molt contemporània, que fusiona la tradició amb el nou llenguatge escènic. Per Poc ha participat en nombrosos festivals entre els que destaquen el Festival Internacional de música Castell de Peralada al 2001.

L’història comença quan les tres bessones, ja conegudes per tots, estan fent un treball sobre Gaudí i la Bruixa Avorrida les castiga i les envia a l’època en que l’arquitecte vivia. A partir d’aquí es desenvolupa una trama entretinguda, pedagògica i que desperta la il·lusió, en un escenari plagat d’elements gaudinians.

A la mateixa hora però en diferent ubicació podem trobar l’espectacle Mag Magia del presentador-Mag-Showman Enric Magoo. Mag Magia és un espectacle parlat per al públic infantil en què podran veure una divertida combinació de jocs de mans i en que els nens participaran activament i fins i tot podran ser ells els protagonistes d’algunes de les fantàstiques històries de l’espectacle.

Per complementar l’oferta del Tria Menut, vindrà el grup Tot Circ amb el seu espectacle Heeyy!

Tot Circ és una companyia creada l’estiu del 1986 per Miquel Montiel i Elisabet Tomàs. Antics membres d’un altre grup d’animació infantil van prendre un camí separat a la seva primera companyia degut al seu interès pel circ. Tot Circ va sorgir amb l’objectiu de donar a conèixer el món del circ i tot el que l’envolta, ja sigui mitjançant espectacles o diversos tallers. La companyia, que compte amb una llarga tragectòria, ha treballat per molts punts de la península i ha participat en festes com les Festes de la Mercè de Barcelona.

L’espectacle que presentaran, Heeyy!, es un mostra d’equilibris però que el que busca per sobre de tot és la participació del públic. Els seus protagonistes ens faran un seguit de números de circ on el risc sempre present va creixent a mesura que s’allarga l’espectacle.

Marta Pedrico // Freqüència Iluro