La cantada d'havaneres d'aquest any compta amb la presència d'Arrels de la Terra Ferma i L'Empordane

Com ja és tradicional, el programa de Les Santes d'aquest any també reserva una nit a les havaneres.
El dia 24 de juliol a les 22.30, en el Passeig del Callao ( al costat de la platja com tota bona cantada d'havaneres), actuaran els grups Arrels de la Terra Ferma i L'Empordanet.

Arrels de la Terra Ferma
Aquest grup arriba des del Segrià. Es va crear l'any 1993 amb l'intenció d'arrelar el gènere de l'havanera, el cant de taverna i la cançó catalana en les comarques de ponent. Els seus component són membres d'una gran experiència tan en els gèneres anteriors com en el cant coral i el sardanístic. El grup ha llançat diversos enregistraments al mercat.

L'Empordanet
L'Empordanet serà l'altre encarregat de posar música a aquesta nit. El grup es caracteritza per ser molt variat en la qüestió generacional, cosa que el dota tan de rigor i experiència com de festa i juventud. La formació compta amb homes que porten 30 anys sobre un escenari i amb joves representants de la renovació que està patint l'havanera i que aportent la seva il·lusió per dotar al gènere d'un nou aire innovador i espontani. Tot plegat dona al grup una renovació que molts estaven esperant.

La tradició del cremat
A la mitja part, i com no pot ser d'una altra manera en una cantada, hi haurà rom cremat pels assistents.

Marta Pedrico // Freqüència Iluro