Les Santes 2010 no tindran concert ni música al Sarau pel retall de despeses

L’IMAC converteix l’acte de després dels focs del 27 en diferents espectacles de circ

Les Santes 2010 seran les menys musicals de la història recent de la Festa Major. No tindran ni un gran concert com havia estat sempre consuetud ni tampoc música o festa –ni DJs– al Sarau de Festa Major, just després del Castell de Focs, el dia gran de la festa. L’IMAC presenta aquest dimecres una programació en la que ha hagut d’optimitzar totes les infraestructures i retallar per parts delicades de la festa. L’austeritat, la crisi, la necessitat d’ajustar la despesa al pressupost. Se li pot buscar el nom que es vulgui. Però la Festa Major 2010 no ve lligada a cap gran nom ni espectacle, més enllà del ja conegut ‘Setnas’ com a imatge i de l’aposta pel circ com a nou nervi per l’acte amb el que acaba el 27 de juliol.

Comptant actes del 23 al 29 de juliol, Les Santes tindran l’esquelet de sempre i que molts mataronins podrien recitar de memòria. El divendres tindrà Can Xalant, Escenari Obert i com a novetat un darrer assaig dels Capgrossos a la mateixa Plaça de Santa Anna amb festa oberta a tothom i fins tard després. Els mateixos Capgrossos –deixant de banda un 24 amb Gegantada i Gòspel Sons i Havaneres compartint escenari al Callao– obriran el 25 de juliol amb l’actuació castellera. Serà el dia de la Crida, del Desvetllament, de l’Escapada –sense participació de Llàntia i Basilisc– i així fins arribar a la Ruixada. Una altra novetat que ja havia transcendit: el 26 de juliol es llevarà amb la germana petita d’aquest darrer acte, La Ruixadeta, pensada pel públic infantil i a la mateixa pista central del Parc.

 

Sense concertLa baixa del Concert de Festa Major –es diu des de l’IMAC que no s’ha pogut lligar cap gran nom sense córrer risc econòmic– és la nota negativa d’un 26 que acabarà com sempre al Parc Central amb el ball. També el 27 ritual, de figures i Missa, acabarà sense música. Tot el Sarau es fiarà a l’eslògan “Circ a la platja” i consistirà en diferents espectacles, de companyies de Mataró o una “perla” amb un espectacle des d’un vaixell com a únics reclams. Absolutament res de música i ball en la nit amb més gent vora mar.

 

L’aposta pel Circ es repetirà al mateix espai el dia 28. Serà un altre dia de poc moviment que acabarà amb Requisits i el concert de Marrinxa amb els The Cabrians de ganxo. Almenys hi haurà el PD Fotlifoc fins tard. Pel que fa al 29, tornarà a començar al vespre i sols tindrà de noms a Llama -Sílvia Pérez– a Can Marchal i Teatre de Guerrilla al Monumental.

T'agrada la programació de Santes? Vota a l'enquesta de totmataro.cat

Les novetats

Sense ConcertEl mediàtic Miguel Bosé no tindrà successor en el Concert de pagament.Canvi al SarauRes de música al Passeig Marítim. Tot espectacles de circ que seguiran la tarda-vespre del 28.La RuixadetaAmb la Xeringada extinta, serà al mateix escenari de la Ruixada, el 26 al migdia i pels petits.25 postals de GegantsEl convit serà enguany a la parella de Vic. Una exposició a Can Palauet recordarà els 25 anys de l’acte.Canvi als focsDesprés de quatre anys amb bon regust de la Pirotècnia Tomàs, enguany torna la Igual, catalana.Sense Sant Pere Més AltL’organització no ha volgut seguir fent l’acte per desacords amb l’IMAC.Més samarretes i JulianaDe les poques partides que s’incrementen. Hi haurà més prendes i beguda a Requisits.