Tió, Pare Noel o Reis?

La Unió de Botiguers proposa tres activitats infantils per aquests dies de vacances escolars

  • Divendres, 21 Desembre 2018 12:21

Cultura 2017, tio solidari


El Tió Gegant Solidari del 21 de desembre és la primera de les tres activitats de la Unió de Botiguers per aquests dies de festes. La nova edició d’aquesta activitat, organitzada juntament amb Càritas, tornarà a repartir regals a tots els petits que s’acostin, a les 18 h, a la cantonada entre La Riera i el carrer Argentona. L’únic requeriment, segons els organitzadors, és “portar algun tipus de menjar per alimentar el Tió”. El funcionament és simple: per aconseguir la butlleta de participació cal portar algun aliment a la Clínica Issa del carrer Nou (número 46-48) o demanar-lo amb alguna de les compres als comerços de la Unió de Botiguers. La recollida d’aliments es fa amb Càritas de Mataró. L’entitat recorda que els productes més necessaris són llet, llegums, conserves de peix i oli.

Quina carta entregar?

La següent de les propostes és per l’endemà, dissabte 22 de desembre. Gràcies a la Festa del Pare Noel, durant tota la tarda els infants podran lliurar la carta que hagin escrit al Pare Noel i gaudir de l’animació infantil que acompanyarà l’acte. Serà als entorns de la Plaça de Cuba a partir de les 18 h.

I per aquells infants que en lloc d’entregar la carta al Pare Noel ho facin als Reis Mags d’Orient, l’entitat ha organitzat un acte de benvinguda als Missatgers Reials. Durant tres dies tots els nens i nenes podran portar la seva carta pels Reis Mags d’Orient a la Plaça Santa Anna de Mataró. Serà els dies 2, 3 i 4 de gener, d’11h a 13h al matí i de 17h a 21h a la tarda.

Aprofitant l’esdeveniment, i en col·laboració amb l’Associació de veïns del Centre, la Unió de Botiguers organitza l’Animació Infantil del Missatger Reial, un espai perquè els més petits puguin entretenir-se amb activitats, tallers i jocs infantils. Serà també a plaça Santa Anna i a La Rambla, abans o després de lliurar la carta als reis.

Tió de l'Escorxador
Aquest divendres a les 19h també hi ha Tió a l'Escorxador, organitzat per l'AV, l'EB Menuts, la Biblioteca Antoni Comas i els Capgrossos. També funciona amb menjar solidari perquè cagui regals.