Ja venen els Reis Mags

La Cavalcada de Reis omplirà de llum i color els carrers de Mataró per recollir les cartes dels nens i nenes i fer complir els seus desitjos demà dia 6

  • Laia Mulà // Foto: arxiu
  • Divendres, 05 Gener 2018 00:00

Ciutat 2017/2018, cavalcadaSes Majestats els Reis d'Orient arriben a Mataró amb la tradicional Cavalcada que recorre els carrers de la ciutat cada 5 de gener. Així, després d'omplir els carrers d'alegria, els Reis d'Orient podran passar la nit repartint els regals entre els nens i nenes. La Cavalcada d'enguany comptarà amb 24 comparses i divuit carrosses que ompliran de llum, música, caramels i colors la tarda prèvia a la Nit de Reis.

Es tracta d'un dels actes més multitudinaris que es realitzen a Mataró, amb una participació ciutadana que s’estima sobre els 60.000 assistents. A més, la festa compta amb mig miler de persones implicades de manera voluntària en el funcionament de la jornada.

Tota la tarda
El recorregut de la Cavalcada sortirà de la plaça de Puerto Rico i continuarà per la ronda d'Alfons X el Savi, la plaça d'Espanya, el Camí de la Geganta, la plaça de Granollers, la ronda O’Donnell, la plaça de Manuel Serra i Xifra, el Camí del Mig, el carrer de Miquel Biada, la ronda de Francesc Macià, el Camí Ral, la Rambla, la plaça de Santa Anna i la Riera fins a l’Ajuntament. La rua començarà a les 17.30h i tindrà un espectacle final a càrrec del Circo Italiano i també serà el moment en què Ses Majestats rebran els obsequis de part dels mataronins, de mans de la regidora de Cultura, Núria Moreno.

La batuta d'Antoni Blanch

La direcció artística de l'acte va a càrrec d'Antoni Blanch, el qual compta amb la col·laboració artística de Carme Buscà i Marta Domingo. La Cavalcada es concep com un gran espectacle de carrer on es barreja la màgia, els somnis, la il·lusió, la llum i el color. La rua mantindrà la seva estructura en cinc grans blocs: l’obertura, el seguici del Rei Blanc, el seguici del Rei Ros, el seguici del Rei Negre i el tancament. Tot i això, la rua tindrà algunes novetats dins de les comparses amb una nova obertura plena de música i llum i altres sorpreses a càrrec de la companyia Sarruga.

El recorregut de la Cavalcada

Ciutat 2017/2018, cavalcada