Comparses i xirigotes al Monumental

El Certamen Carnavalesc 'Ciutat de Mataró' forma part de les Jornades commemorati-ves del Dia d'Andalusia organitzades per la FECAM

  • Mireia Camacho // Foto: cedida
  • Dijous, 16 Març 2017 11:25

Carnestoltes 2017, comparsa carnestoltesEl certamen de comparses i xirigotes de Mataró s'ha tornat un acte de referència a Catalunya. Més de 150 participants representaran ac-tuacions carnavalesques que uneixen la cultura catalana i l'andalusa.
Els certàmens anteriors havien estat al Foment de Mataró, però per primer cop, aquest any se celebrarà al Teatre Monumental. Al certamen s’hi podrà trobar una barreja de representacions, passos dobles i una mescla de cançons entre les 8 actuacions, que tindran una durada aproximadament de 25 minuts cadascuna.
Les representacions estan pensades per a tots els gustos, hi haurà les xirigotes amb actuacions més divertides i les comparses amb una mica més de seriositat, tot i que en cap cas es deixarà enrere l'objectiu principal: apropar l'alegria del carnaval de Cadis a Mataró. Cada actuació comptarà amb 14 o 15 integrants que lluiran disfresses d'allò més cridaneres, les quals s'adaptaran a les actuacions amb un toc còmic.

És una ocasió única per a  veure aquests elements folklòrics únics de carnavals com el de Cadis, amb elements d'humor, música i crítica social.

Impuls de la FECAM

La Federació d'Entitats Culturals Andaluses a Mataró porta organit-zant l'acte des del 2014, i aquest any comptarà amb la col·laboració de les xirigotes de Varales, d'Esplugues de Llobregat, de Sant Adrià del Besòs i de L'Hospitalet; així com les comparses de Cerdanyola, Santa Coloma i Mataró.
El certamen començarà cap a les cinc de la tarda, obrirà les taquilles mitja hora abans i fi nalitzarà al voltant de les nou. Les entrades, com en els darrers anys en el Certamen Carnavalesc 'Ciutat de Mataró' estan gairebé esgotades en la seva venda anticipada.