Múltiples novetats per la Cavalcada de Reis

Ses Majestats estrenaran vestits i explicaran un conte als nens

  • Mireia Biel /Fotos: Anna Aluart
  • Dimarts, 24 Desembre 2013 11:51

Presentació vestits reis mags

La Cavalcada de Reis arriba amb novetats per aquest 2014. Els nens i nenes no podran pujar a les carrosses, però els podran veure de ben a prop després del discurs a l’Ajuntament. A més a més, Ses Majestats estrenaran vestits nous i no desfilaran junts durant la Cavalcada del dia 5. Una sèrie de novetats introduïdes pel nou director, Antoni Blanch.

Mataró es tornarà a omplir de llum, màgia i color el dia 5 de gener per rebre als Reis d’Orient, que vindran a la ciutat per repartir regals entre els mataronins. I ho faran en una cavalcada unificada amb 714 figurants que combinarà carrosses institucionals amb d’altres d’entitats i que seguirà la mateixa ruta que els darrers anys: sortirà de la plaça de Puerto Rico i acabarà a l’Ajuntament, passant per la ronda d’Alfons X El Savi, Camí de la Geganta i fins la plaça Granollers, per després agafar la ronda O’Donell, el Camí del Mig i la ronda d’Alfons XII fins a la plaça del doctor Fleming. El darrer tram serà pel Camí Ral i la Rambla, per la plaça Santa Anna i la Riera amunt. Durant el recorregut es repartiran 2.000 kg de caramels.

Un conte de somni
Antoni Blanch és el nou director de la Cavalcada de Reis i ha introduït canvis en l’estructura general del recorregut. Blanch pretén que es converteixi “en un conte de somnis per a petits i grans concebut com a un espectacle en el qual es barreja la màgia, els somnis i  la il·lusió”. Ses Majestats estrenaran vestits per a l’ocasió, dissenyats per Josep Maria de Ramon i cosits per voluntaris dels casals municipals de la gent gran de Molins, Cerdanyola i Oriol Batista.

Presentació vestits reis mags

L’equip de direcció ha plantejat un altre canvi destacat per aquesta Cavalcada: els Reis no arribaran junts, sinó intercalats enmig de les altres carrosses, “per mantenir l’emoció i l’expectativa”, segons Blanch. Acompanyats pels seus seguicis, Melcior serà el primer en arribar, després ho farà Gaspar i per últim, Baltasar.

Els Reis, més a prop
Els nens i nenes podran estar més a prop dels Reis que en les darreres edicions. Malgrat no podran pujar a les carrosses dels Reis per qüestions de seguretat, els més menuts gaudiran d’un conte que explicaran Ses Majestats, escrit per Care Santos. S’instal·larà una carpa darrere l’Ajuntament – que ja hauran fet servir els patges reials els dies anteriors – on els nens i nenes podran escoltar el relat després del discurs des del balcó de l’Ajuntament.