Cultura al carrer en un nou Camí de Santes

El cicle de Ralet inicia aquest diumenge al vespre a la Plaça de Can Xammar un compte enrere per la Festa Major amb pluralitat de propostes

  • Cugat Comas // Foto: cedida
  • Divendres, 29 Juny 2018 00:00

Cultura 2018, Cami de SantesUn any més, i ja en fa quatre, l'associació Ralet, Art i Cultura es proposa inundar d'espectacles, tastets i concerts els vespres dels diumenges de juliol previs a la Festa Major. És el cicle Camí de Santes que aconsegueix canviar per complet la fisonomia de la Plaça d'en Xammar i amenitzar una franja com és la del vespre de diumenge amb petites dosis de diferents arts i disciplines. Seran, no hi ha dubte, quatre diumenges diferents i suggerents i l'associació organitzarà també, com ja és consuetud, el dinar popular del Rotet de Santes el 29 de juliol al migdia.

Els espectacles del Camí de Santes començaran a les 21hs, però la plaça està llesta de força estona abans. És recomanable d'anar-hi amb calma per agafar lloc i gaudir de la fresca amb música de fons. Com que la cultura també hi entén de coixí, hi haurà, altra vegada, barra per poder prendre-hi quelcom i, com també és tradició, fer un mos a base de delicatessen casolanes. Hi ha qui diu que els ingredients de cada tapa o proposta marida amb el que passa dalt de l'escenari.

Cultura 2018, Cami de Santes

Si a la Plaça de Can Xammar hi hagués teló, aquest diumenge s'aixecaria amb dues peces de microteatre. D’una banda, Pongo de Marc Abril, sobre el dilema de viure aferrats al passat o de ser massa pràctics i desfer-se de tot. D’altra banda, Pere Vàzquez ens presentarà 3 històries del terrorisme. L’espectacle considerarà els límits d’allò que els joves saben, senten, i se’ls permet fer. Què en fem de les nostres pròpies pors, esperances i tabús?

La segona part de la vetllada tindrà el protagonisme de  l’espectacle Perifèric Poetry Mataró amb micro obert que mensualment realitzen a l’Espai Culinari Cafè de Mar i que aquest mes de juliol surt al carrer. Durant la primera part actuarà Dani Orviz i després sessió de slam poetry amb el mestre de cerimònies Danilo Facelli i el guitarrista Hugo Martínez.