La nova entitat 'Ralet' programa tres vespres de diumenge amb cultura a Can Xammar

Música, dansa i poesia copen la programació del 'Camí de Santes'

  • Cugat Comas
  • Dilluns, 22 Juny 2015 11:11

Ralet

El "Camí de Santes" comença just després de Sant Joan i es fa culturalment fort a la plaça de Can Xammar. La setmana passada es presentava en societat l'Associació 'Ralet. Art i Cultura' amb la programació prevista pels diumenges 28 de juny i 5 i 12 de juliol. Seran tres vespres amb cultura en viu a la cèntrica plaça amb propostes diferents, de creadors locals, en dos dels tres casos, potenciant així els productes culturals de quilòmetre zero. Hi haurà música, dansa i poesia en la primera edició d'aquest Camí que es vol que vagi a més en pròximes edicions. La iniciativa de Ralet també comportarà la segona edició, aquest cop ja dins de la Festa Major, del 'Rotet de Santes' un dinar popular el migdia del 29 de juliol que l'any passat ja va tenir molt bona acollida.

La Presidenta de l'entitat Laia Calsapeu explicava en la presentació de l'entitat que "volem utilitzar l'espai públic com a punt natural de trobada i de difusió cultural, comencem amb aquest cicle pel buit cultural que es creava entre Sant Joan i Santes i estem oberts a fer més activitats durant tot l'any".

Ralet

Bàrbara Martin, la meitat de la companyia INsomnes va presentar l'espectacle que obrirà el cicle i que combinarà la dansa de les mataronines amb la música del grup Ètnica-ment format per membres de l'Orquestra Àrab de Barcelona. "El que farem serà material nou, en un espectacle en què acompanyem amb la nostra dansa tot el trajecte del concert, en directe", va explicar Martin. Això serà el 28 de juny i pel segon diumenge programat, el dia 5, es programa una altra fusió musical i de dansa amb el Duet Claudàtor i Marta Dalmau, Patri Mas i Maria Garriga. Pau Sola, del duet d'instruments de corda, explica que "l'espectacle es basa en la improvisació entre dos músics que venim de la clàssica i l'art de creadors de quilòmetre zero". La poesia de Josep Pedrals tancarà el cicle, pensat en horari de vespre per no incomodar els veïns de la plaça. El públic podrà sopar 'in situ'.

Segona edició del 'Rotet de Santes'
La segona iniciativa de l'associació 'Ralet' serà el Rotet de Santes, un dinar popular també a la Plaça de Can Xammar el 29 de juliol, darrer dia de la programació de la Festa Major. El 'Rotet' ja es va celebrar l'any passat i ja ha posat a la venda els tiquets de la seva segona edició. El dinar comença quan acaba el 'Ball de Bastons' que aquest any es torna a recuperar –tot i no figurar al programa d'actes– per omplir de contingut el matí del darrer dia de Santes.