“Tecnologies del Jo”, dansa en primera persona

El proper dilluns a Can Gassol, assaig obert de Roser Tutusaus

  • Redacció / Foto: cedida
  • Divendres, 05 Desembre 2014 11:46

Cultura 204/2015, roser tutusaus

La ballarina afincada a Mataró Roser Tutusaus aprofita la porta oberta amb motiu del cicle ‘Fet a Mataró’ per ensenyar un assaig obert en el camí creatiu que l’ha de dur a consolidar l’espectacle ‘Tecnologies del Jo’.

Aquesta artista que ha fet residència a Mataró planteja una proposta en solitari que regira els patrons d’una posta en escena convencional. L’exposició sota els focus en crea com un lloc d’aparent harmonia física però també com un lloc de moviments invisibles i íntims. L’espectacle utilitza diferents llenguatges expressius com el moviment, el text i el gest. L’ocasió de Can Gassol, per la que cal recollir invitació gratuïta de forma prèvia, és especial per conèixer l’univers creatiu d’una de les ballarines del moment a Mataró.

Les ‘Tecnologies del Jo’ de Tutusaus busquen confrontar a l’exigència interna, al desig de complaure, la pressió d’estar a l’alçada, la urgència del fer. Totes elles construeixen la imatge d’un mateix en un escenari on tot s’amplifica.

A partir d’aquest punt i amb elements abstractes de la dansa i més concrets del gest es navega per un imaginari personal amb elements visibles més i menys explícits que troben lloc en un espectacle en primera persona que es posa a revàlida del públic mataroní d’aquest cicle-aparador del planter creatiu local.

ACTES

Dates:
Dilluns 8 de desembre

Hora:
19h

Lloc:
Can Gassol (Pl. de la Pepa Maca, 15. Mataró)

Entrada:
Entrada lliure amb invitació a recollir a les oficines de
Direcció de Cultura (C. de Sant Josep, 9. Mataró)