ES CELEBRA LA VIII JORNADA DE PREVENCIÓ DE LESIONS EN ELS CASTELLERS

El passat Dissabte dia 9 tingué lloc a la sala d'actes de la biblioteca Pompeu Fabra la "VIII JORNADA DE PREVENCIÓ DE LESIONS EN ELS CASTELLERS", organitzada pels "Capgrossos de Mataró".

Durant l'acte es van tractar els aspectes més destacats de la tradició catalana, fent una lògica incidència sobre els temes relacionats ambla prevenció i capacitat física i psíquica dels integrants d'un grup de castellers. El discurs es va dividir en vàries parts conduïdes per diferents personalitats del món dels castells humans, destacant els temes tractats per Carles Feiner sobre la funció del jovent en la colla, així com la pressió que pateixen i la seva adaptació a controlar la por que, normalment, tenen al fracàs; i Ricardo Castro que tractà el tema sobre la importància de la faixa i l'ajut que ofereix al casteller, degut a què exercerceix un efecte compressor a la zona abdominal permetent una major resistència i una "unió" de la part toràcica amb l'abdominal. Com a idea general del discurs podem dir que la prevenció de lesions passa en tot moment per una bona preparació física que aporta, al mateix temps, seguretat i tranquilitat, elements imprescindibles per obtenir l'èxit, idees exposades per Antoni Bach i Albert Busquets, dels castellers de Vilafranca i Mataró respectivament.

La jornada va concloure amb la presentació del cartell "Vols fer Castells?…prepara't físicament", on es mostren els diferents exercicis d'entrenament bàsics per preveure lesions així com altres recomanacions. Amb l'acte no només es va facilitar informació sobre les lesions i prevenció d'aquestes, sinó que també s'animà al jovent a participar amb les colles, sense distincions de races, actuant així aquesta iniciativa com element cohesionant entre cultures. Les aproximandament cent cinquanta persones del món dels castellers que van assistir a l'acte, van reconèixer la bona iniciativa dels capgrossos de Mataró.