Mataró amb la normalització del cinema en català

El consistori es compromet a promoure el seu ús a les sales de la ciutat

L’últim ple municipal va aprovar per unanimitat la proposta de resolució que van presentar tots els grups municipals a favor de la normalització del cinema en català. Considerant que “el doblatge i subtitulat de pel·lícules en català és ínfim i que el català es troba en clar desavantatge vers el castellà, en aquest sector”, l’ajuntament es compromet a promoure accions que serveixin per fomentar l’ús del català a les sales d’exposició i als establiments on es dispensen films en vídeo i DVD.

Així mateix, per donar exemple, el consistori se servirà, sempre que sigui possible, de pel·lícules subtitulades o parlades en català quan organitzi projeccions públiques de cinema. La CUP ja va promoure una proposta amb anterioritat al ple per tal que es recollissin les seves reivindicacions envers la llengua catalana i el seu ús als cinemes de la ciutat.

Per començar cicle de cinema infantil en català

En el mateix sentit el consistori ja va donar el primer pas i el regidor de presidència, Esteve Terrades, va presentar el passat dilluns la programació del cicle de cinema infantil en català que tindrà lloc als Cinemes Oscar de gener a abril. El cicle, que inclou 4 pel·lícules (Els increïbles, Buscant en Nemo, Madagascar, Shrek 2), s'emmarca en el projecte 'Cinc' (Cinema Infantil en Català).