Can Xalant es presenta a la resta de centres de Catalunya

La jornada comptarà amb la presència de la Consellera de Cultura Mieras

  • Divendres, 16 Desembre 2005 01:00
Can Xalant, l’anomenat centre de creació i pensament contemporani està en funcionament des del novembre, però avui és el dia escollit per fer la seva presentació a diverses administracions locals intentant potenciar així una xarxa d’aquest tipus de centres artístics per a joves. L’acte s’allargarà tot el dia i comptarà amb la presentació de diversos projectes i futurs projectes similars i amb la visita de la Consellera de Cultura de la Generalitat.

La visita ha començat a les 10 del matí i al llarg de dues hores es mostrarà als visitants les instal·lacions i els projectes que s’hi realitzen així com també alguns plans de futur. Els encarregats de rebre els convidats i presentar el centre son Pep Dardanyà, director del Centre Can Xalant i Delícia Burser, la coordinadora d’activitats.

Però una de les visites més especials serà la de la Consellera de Cultura de la Generalitat, Caterina Mieres, que ja entrada la tarda arribarà per visitar el centre juntament amb l’alcalde de la ciutat, Joan Antoni Baron, que la acompanyarà en el seu recorregut.

La jornada, a més, servirà per conèixer les activitats d’interessants centres similars a Can Xalant. Alguns dels que es presenten son: projecte Roca Umbert Fàbrica de les Arts de Granollers, el futur Centre de Creació de Vic, el projecte de la Fàbrica Chartreuse de Tarragona, Hangar, Catalunya Laboratori i el Centre d’Art de Girona. Finalment, el programa del dia acabarà amb una taula rodona al voltant dels centres de producció i estratègies del treball en xarxa.